„Dėl to praeitą savaitę buvo išsakyta aiški pozicija, ir tą žino Vilniaus miesto meras, kad rizikos yra per didelės, praradimo rizika yra reali, dėl to pasiūlytas B planas, kad šis objektas nebus finansuojamas ES lėšomis“, - Eltai sakė S. Skvernelis.

Kaip alternatyvą šioms lėšoms Vyriausybė pasiūlė, kad būtų perstumtas finansavimas tų Vilniaus miesto savivaldybės objektų, kurie yra finansuojami ES lėšomis.

„Tos lėšos (ES. - ELTA) yra skiriamos savivaldybės kitiems projektams, o savivaldybė savo lėšomis finansuoja šį projektą. Teismo sprendimas, kuris yra priimtas, rodo, kad tie sprendimai dėl plano B buvo savalaikiai ir labai reikalingi. O toliau žiūrėsime“, - teigė premjeras.

Kaip ELTA jau rašė, Vilniaus apygardos teismas sustabdė vadinamojo nacionalinio stadiono sutarties pasirašymą pritaikant laikinąsias apsaugos priemones.

Vasario pabaigoje bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pateikė ieškinį Vilniaus apygardos teismui, ginčydami „neteisėtą pašalinimą iš konkurso.„

S. Skvernelis telefonu Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui praeitą savaitę pranešė, kad ES lėšos vadinamajam nacionalinio stadiono projektui bus skiriamos.

Kaip Eltą informavo premjero patarėjas Tomas Beržinskas, S. Skvernelis merui teigė, kad projektas vykdomas toliau, o iškilusios rizikos dėl ES lėšų panaudojimo bus suvaldytos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)