Trečiadienį bendraudama su žurnalistais šalies vadovė tiesiai neatsakė, kur ketina gyventi baigusi kadenciją.

„Ketinu, bet ne Turniškėse. Kur nors gyvensiu“, – taip į klausimą apie parduotą sklypą ir ateities planus sakė D. Grybauskaitė.

Jau anksčiau prezidentė yra išsakiusi poziciją, kad nenori pasinaudoti galimybe po kadencijos pabaigos likti gyventi Turniškėse, nors įstatymai jai tokią galimybę suteikia.

DELFI primena, kad apie D. Grybauskaitės už 50 tūkst. eurų iš įmonės „Forteka“ pirktą 16 arų sklypą naujai formuojamame gyvenamųjų namų kvartale „Pašilių parkas“ žiniasklaida paskelbė balandžio 13 dieną.

Tačiau jau gegužės 26 d.,Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos duomenimis, prezidentė atnaujino privačių interesų deklaraciją. Joje nurodyta, kad dieną prieš tai prezidentė sudarė nekilnojamojo turto pardavimo sandorį su fiziniu asmeniu (ne su įmone), kuris registruotas Lietuvoje.

Sklypas parduotas už tokią pačią sumą, už kiek ir buvo įsigytas.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė DELFI patvirtino tokią informaciją. „Prezidentė pardavė žemės sklypą Pašiliuose už tą pačią kainą, už kurią pirko. Jokių teisinių apribojimų statyboms „Pašilių parko“ kvartalo sklypams nėra, tačiau prezidentė kelia sau ne vien teisinius reikalavimus, bei siekia išvengti potencialaus interesų konflikto“, – DELFI komentavo ji.

Kaip vieną iš priežasčių, kodėl D. Grybauskaitė nusprendė parduoti savo sklypą, jos patarėja Daiva Ulbinaitė įvardijo siekį išvengti potencialaus interesų konflikto. Galima suprasti, kad prezidentė nenori turėti įtakos bręstančiam ginčui tarp Pašilių bendruomenės ir karjerą eksploatuoti ketinančios įmonės „Eurovia Lietuva“.

Pernai pateiktoje 2014 m. turto ir pajamų deklaracijoje D. Grybauskaitė nurodė kredito įstaigose turinti 0,976 mln. Lt (282 tūkst. Eur) piniginių lėšų ir 1,2 mln. Lt (349 tūkst. Eur) vertės Vyriausybės vertybinių popierių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)