Londono Brent‘o savivaldybė apleistame name rado 26 lovas, o sode, kuriame knibžda graužikų, taip pat ir trobelę, padarytą iš nereikalingų medienos medžiagų. Lūšnelėje buvo pastatyta dar viena lova, tad ir ten buvo gyvenama.

Buvo patvirtinta, kad iš viso name tuo pačiu metu gyvena 31 žmogus. Tarp jų - 4 migrantai gyveno susigrūdę vienviečiame kambaryje ant dviaukščių lovų, dar 6 – kitame miegamajame.

Visi gyventojai – migrantai, kurie teigė, jog neišgalėtų gyventi kur nors kitur.

Brent‘o savivaldybės privačių būstų tvarkymo skyriaus vadovas Spencer Randolph „BBC“ pasakojo, kad visi to namo gyventojai už nuomą per savaitę mokėdavo nuo 60 iki 65 svarų.

Jis sakė: „Vadinasi, per savaitę šio namo šeimininkas uždirba 1,500 svarų, iš viso per metus – 80 tūkst. svarų. Baisu pagalvoti, kad kas nors gali gyventi sode suręstoje pašiūrėje.“

Sodo lūšnelėje gyveno tik viena moteris – ši neturėjo nei šildymo, nei elektros.

Vienas iš gyventojų, vardu Bagharad, atviravo, kad Napier Road esančiame name gyvena tik dėl to, kad slaugo vyresnio amžiaus žmones ir per dieną uždirba vos 30 svarų.

Kita tam pačiam name gyventi moteris, kilusi iš Indijos, sakė, kad jau geriau gyvens siaubingomis sąlygomis Londone, nei grįš atgal į savo gimtąją šalį.

Brent‘o savivaldybės atstovas sakė, kad namo savininkas, teikdamas paraišką dėl leidimo išnuomoti būstą, nurodė, jog name tuo pačiu metu gyvens tik 7 žmonės.

Tačiau būstas buvo paverstas į 9 miegamųjų namą – kiekviename prigrūsta dviaukščių lovų tam, kad sutilptų kuo daugiau gyventojų.

Pasak savivaldybės atstovo, po atlikto reido name praėjusią savaitę ir pamačius, kad šeimininkas pažeidė įstatymus, jis bus patraukas baudžiamojon atsakomybėn.