Vilniaus miesto tarybos posėdyje šį trečiadienį sostinės mero Artūro Zuoko iniciatyva bus teikiamas pakoreguotas privatizuojamų objektų sąrašas, pranešė savivaldybė. Taip pat ketinama siūlyti išbrauki iš sąrašo ir dar kelis objektus, kurie turi svarbią kultūrinę reikšmę.

Kino centras „Skalvija“ Vyriausybės nutarimu privatizuojamų objektų sąraše yra jau aštuonerius metus. Savivaldybė nurodo, jog sąrašo patvirtinimas buvo formalus, tai nereiškia, kad į jį įtraukti objektai bus parduoti.

Savivaldybė informavo, kad nuo šių metų pasikeitė tvarka, pagal kurią privatizuojamų objektų sąrašą tvirtina nebe Vyriausybė, o savivaldybės taryba.

Lapkričio 12 dieną Vilniaus savivaldybės taryba patvirtino visą privatizuojamų objektų sąrašą, kuriame buvo 270 objektų, tarp jų - ir kino centras „Skalvija“, įvertintas beveik 2,6 mln. litų.

Sostinės vadovus išbraukti „ Skalvijos“ kino teatro patalpas iš minėto sąrašo paragino Vilniaus socialdemokratai. Jie nurodo, esą svarbios patalpos pateko į privatizuojamų objektų sąrašą „dėl galimo aplaidumo, be platesnių diskusijų su Vilniaus gyventojais ir kultūros bendruomenės atstovais“.

Sąrašui bendru sutarimu pritarė visi tarybos nariai, prieš tai iš jo buvo išbrauktas pastatas Vrublevskio gatvėje, kur įsikūręs partijos „Tvarka ir teisingumas“ vilniaus skyrius bei dar keli pastatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)