„Perspektyvos daryti verslą Rusijoje, ypač po Krymo aneksijos bei taikomų sankcijų nėra patrauklios: ir sandėlių kainos krito, ir jų poreikis mažėjo. Mes jau prieš keletą metų priėmėme sprendimą pasitraukti iš šios rinkos – sandėlių pardavimas yra to rezultatas“, – BNS sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Sandėlius valdžiusios ir pardavimą organizavusios „Sirin Development“ vadovo Lauryno Kuzavo teigimu, bendrovė sandoriu patenkinta, tačiau skirtingai nei pardavimo partneriai visiškai iš Rusijos trauktis neketina.

„Tą objektą pradėjome dar 2007 metais, tai jis jau pakankamai senas. Pats laikas buvo jį praduoti, nes tai ko gero seniausias projektas mūsų portfelyje. Dėl tolesnių investicijų Rusijoje, tai tas kursas (politikos – BNS) aišku neramina, bet vis tiek žiūrime keletą variantų, svarstome planus, nes viską priklauso nuo potencialių projektų grąžų“, – BNS teigė L. Kuzavas.

Sankt Peterburgo priemiestyje Šušary 2011 metais pastatytą keturių pastatų, 107 tūkst. kv. metrų bendro ploto sandėlių kompleksą už neskelbiamą sumą nupirko Maskvoje įsikūrusi NT bendrovė „Central Properties".

Kaip BNS nurodė bendrovės, sandėliai lygiomis dalimis priklausė „Sirin Development“ ir „Hanner“.

Sandorį finansavo „Raiffeisenbank“, o šalis konsultavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Knight Frank“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)