„Šitas Nacionalinio stadiono ir viso daugiafunkcio sporto ir kultūros komplekso projektas buvo labai sudėtingas. Ir man pačiam asmeniškai pavyko jį pravesti pro daugybę rifų, labai sudėtingų situacijų. Dabar yra finišo tiesioji. Trečiadienį yra balsavimas Taryboje, kuris galutinai patvirtins, kad mes statome šituos objektus ir dabar pradėti blaškytis, būtų turbūt didžiausia klaida kokią tik galima įsivaizduoti. Ir aš tikrai nemanau, kad Vyriausybė sugalvotų tokį dalyką. Nes, jeigu būtų blaškomasi, tai tada iškiltų problemos ir dėl europinių lėšų panaudojimo ir dėl ko kito. Šiandien esame finišo tiesiojoje, esame viską nutarę ir aš nematau jokių kliūčių realizuoti šitą projektą“, - sakė R. Šimašius.

Paklaustas ar jo žiniomis Vyriausybė tikai skirs lėšų Nacionalinio stadiono statyboms, R. Šimašius atsakė: „Aš matau, kokius sprendimus yra priėmusi Vyriausybė, ji yra priėmusi sprendimą dalyvauti, tikiuosi, kad tie sprendimai buvo ne tikintis, kad savivaldybė kažkaip susimaus. Kaip matėme, savivaldybė nesusimovė ir turime laimėtoją, turime projektą, galime pasirašyti sutartį trečiadienį patvirtinus. Tai jeigu Vyriausybė nesiblaškys, tai viskas bus taip, kaip ir suplanuota“, - sakė R. Šimašius.

Pasak jo, Vilniaus tarybai patvirtinus, sutartis su laimėtoju „Axis Industries” gali būti pasirašyta netrukus.

ELTA primena, kad, savivaldybei paskelbus viešąjį konkursą dėl nacionalinio stadiono statybų, pasiūlymus pateikė dvi bendrovės - koncerno „Icor“ valdoma „Axis Industries” ir VNS.

Vilniaus mero sprendimu bei remiantis Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) bei Centrinės projektų valdymo agentūros išvadomis, iš konkurso buvo pašalinta bendrovė VNS. Pernai spalio 19 dieną Aukščiausiasis Teismas patenkino VNS ieškinį ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę priimti ieškovės preliminarų pasiūlymą nacionalinio stadiono statybų konkurse.

Sausio pabaigoje savivaldybė pranešė, kad bendrovė VNS vėl šalinama iš dalyvavimo Nacionalinio stadiono koncesijos konkurse. Šeškinės daugiafunkcio komplekso projekto komisija, įvertinusi per metus dėl įvairių aplinkybių pasikeitusią VNS techninę ir finansinę kvalifikaciją, nusprendė, kad, siekdamas įrodyti savo tinkamumą projekto reikalavimams, VNS teikė melagingą informaciją apie savo konsorciumo sudėtį, taip pat techninius bei finansinius pajėgumus.

Bendrovės vadovas R. Načajus teigė, kad su jais siekiama susidoroti, paminti konkurenciją ir atverti kelią „Axis Industries“ „susitarti dėl vilniečiams ir visiems Lietuvos gyventojams nenaudingų sąlygų“.

Praėjusį trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba preliminariai pritarė sutarčiai dėl nacionalinio stadiono statybos. Galutinį sprendimą numatoma priimti šį trečiadienį.

Seimo Antikorupcijos komisija, į kurią dėl nacionalinio stadiono kreipėsi konservatoriai, praėjusio trečiadienio posėdyje taip pat nusprendė kreiptis į atsakingas institucijas - VPT ir Vilniaus miesto savivaldybės administraciją. Konservatoriai teigia, kad šiame projekte „kyla pagrįstų klausimų dėl galimo interesų konflikto“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)