„Šiandien ir iš prezidento išgirdau, kad labai svarbu, jog stadionas atsirastų Vilniuje ir pagaliau vakar Vyriausybės vadovas pirmą kartą tikrai aiškiai ir nedviprasmiškai pasakė, kad jis tikrai labai nori, jog stadionas atsirastų“, – Eltai penktadienį po pokalbio su prezidentu sakė R. Šimašius.

„Prezidento pozicija yra tokia, kad reikia surasti geriausią variantą – permodifikuojant šitą, ieškant kito, kad visos institucijos rastų geriausią variantą. Aš manau, kad surasime tą sprendimą, tuo labiau kad turime savo kelią, apie kurį kitą savaitę paskelbsime“, – pridūrė sostinės meras.

Jo vertinimu, situacija dėl nacionalinio stadiono šiuo metu yra geresnė nei pastarosiomis dienomis.

„Dabar belieka rasti geriausią kelią ir, sklandžiai visiems dirbant, yra visos prielaidos tą stadioną turėti. Aišku, reikalingas sklandus visų institucijų darbas ir tikiuosi, kad taip ir vyks“, – sakė R. Šimašius.

Tuo metu Prezidentūra pranešime nurodė, kad šio projekto finansavimo modelis turi atitikti viešiesiems pirkimams taikomus skaidrumo ir efektyvumo reikalavimus bei sutelkus valstybės jėgas.

„Prezidento vertinimu, Vilniuje turi būti pastatytas tiek sostinės, tiek ir visos šalies gyventojų poreikius atitinkantis stadionas. Jo finansavimo modelis turi atitikti viešiesiems pirkimams taikomus skaidrumo ir efektyvumo reikalavimus. Pokalbio metu prezidentas pabrėžė, kad tokio dydžio ir svarbos objektas turi būti statomas bendromis valstybės jėgomis, sutelkus jėgas ir resursus ir ieškant sutarimo, o ne konkuruojant ir nuolat ginčijantis dėl projekto apimties ir jo įgyvendinimo būdo”, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovo teigimu, šiuo metu ekonomikos skatinimui skiriamos lėšos galėtų būti naudojamos ilgalaikei infrastruktūrai, pavyzdžiui, tokiam stadionui, statyti.

Ketvirtadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius pranešė apie iš Viešųjų pirkimų tarnybos gautą išvadą, kurioje teigiama, kad nacionalinio stadiono sutartis turi būti anuliuota. Savivaldybė planuoja išvadą skųsti.

Vilniaus miesto taryba Daugiafunkcio komplekso sutartį galutinai patvirtino praėjusių metų gruodžio viduryje.

Bendra Daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalvos kaina siekia 93,2 mln. eurų, tačiau, praradus ES finansavimą ir vietoje to pritraukus privataus kapitalo fondų valdytoją „BaltCap“, sutarta mokėjimą išdėstyti per 25 metus. Tokiu būdu bendra sumokėta suma siektų 155,9 mln. eurų.

Privati investuotoja bendrovė „Axis Industries” planavo pastatyti ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų futbolo stadioną, Sporto muziejų. Komplekse taip pat atsirastų 300 vietų vaikų darželis, kultūros ir ugdymo veiklų centras, biblioteka.

Bendrovė projektą rengia su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“, „Populous“ bei „Cloud architektai“. Koncesijos sutartis su privačiu investuotoju būtų sudaryta 25 metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)