Trečiadienio Vilniaus tarybos posėdžio metu paaiškėjo, kad areną valdanti bendrovė „Universali arena“ prašė ilgalaikio atleidimo nuo NT mokesčio. Tačiau savivaldybės specialistai informavo, kad toks prašymas nėra tenkintinas, kadangi NT mokesčio tarifas yra nustatytas tik kitiems metams. Taigi prašomos lengvatos terminas sutrumpintas nuo šešerių iki vienų metų.

Vis dėlto savivaldybės atstovai pažėrė eilę argumentų, dėl kurių „Siemens“ areną reikėtų atleisti nuo mokesčio mokėjimo: tai, jog kitos arenos statytos valstybės ar europinėmis lėšomis, o „Siemens“ - privačiomis, kad kitos arenos yra valstybinės ir nemoka NT mokesčio ir t.t.

Po kelių replikų, šis klausimas perduotas svarstyti miesto tarybos komitetams. Jei sostinės valdžia patenkins „Siemens“ arenos valdytojų prašymą, jiems kitąmet nereikės sumokėti kiek daugiau kaip 180 tūkst. Lt NT mokesčio.

Areną valdo iš koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) pasitraukę buvę trys jo akcininkai – Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją