Įstatyme yra sukonkretinami atvejai, kokia valiuta gali būti suteiktas kreditas, kai jis atitinka kredito užsienio valiuta sutarties apibrėžime nurodytas sąlygas. Pagal jas kredito davėjai galės teikti kreditą valiuta, kuria kredito gavėjas gauna pajamas, arba eurais.

Taip pat nustatytas reguliarus kredito gavėjo informavimas susvyravus kredito sutarties valiutos ir pajamų valiutos kursui, tai, pasak pataisų iniciatoriaus Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Stasio Jakeliūno, padės apsaugoti neprofesionalius kredito gavėjus, kurie patys to nesuprasdami, gali prisiimti per didelę riziką sudarydami kredito sutartį ne savo pajamų valiuta ir nukentėti dėl neprognozuojamų jos kurso svyravimų.

Įstatyme naujai reglamentuojama kredito užsienio valiuta sutartis. Nustatyta, kad kredito gavėjas, sudaręs kredito užsienio valiuta sutartį, kredito užsienio valiuta sutarties vykdymo metu turi teisę neatlygintinai konvertuoti užsienio valiutą į eurus ir, jeigu kredito užsienio valiuta sutarties sudarymo metu dėl to susitarė kredito davėjas ir kredito gavėjas, - į valiutą, kuria kredito gavėjas gauna pajamas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)