„Lankstesnės procedūros leis sutrumpinti ir supaprastinti pirkimo procesą, todėl savivaldybės galės greičiau aprūpinti gyventojus socialiniais būstais“, – pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Pavyzdžiui, pastaruosius trejus metus Vilniaus savivaldybė 12 kartų skelbė socialinio būsto pirkimus, o nupirko tik 44 butus. Šiuo metu vien Vilniaus miesto savivaldybei prašymus dėl socialinio būsto yra pateikę daugiau kaip 1,6 tūkst. asmenų.

Taikant naują reguliavimą, savivaldybėms nepavykus įsigyti reikiamo skaičiaus socialinių būstų įprastu skelbiamų derybų būdu, bus galima ieškoti potencialių būsto pardavėjų pagal viešai skelbiamą informaciją.

Savivaldybės savo interneto svetainėje turės skelbti informaciją apie vykdomas neskelbiamas derybas dėl socialinio būsto įsigijimo, o suinteresuoti asmenys galės pasiūlyti butus.

Be to, norint palyginti siūlomą kainą, užuot atlikus individualų nekilnojamojo turto vertinimą, bus galima naudoti Registrų centro duomenis apie šio turto vidutinę rinkos vertę.

Taip pat savivaldybėms numatyta galimybė pasirašyti preliminariąją pirkimo sutartį. Taip siekiama išvengti situacijų, kai dėl užsitęsusių administracinių veiksmų butas parduodamas kitam pirkėjui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)