"Vakarų ekspresas" jau anksčiau rašė apie aštrias diskusijas, kurios kilo pernai spalio 6-ąją savo potvarkiu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) viršininko pavaduotojui Antanui Lukošiui patvirtinus žemės sklypo Kopų g. 69A detalųjį planą, kurio rengėjai nori 39 arų ploto sklype statyti iki 132 metrų aukščio (36 aukštų) viešąsias paslaugas teikiantį rekreacinės paskirties pastatą.

Sužinoję, kad minėtasis detalusis planas buvo patvirtintas ignoruojant miesto Tarybos valią, Klaipėdos vadovai spalio viduryje kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir aplinkos ministrą, kurio vadovaujamai ministerijai yra pavaldi VTPSI.

Raštuose aiškinta, jog šis precedentas yra pirmasis Klaipėdos miesto savivaldybės istorijoje, kad planuojamas pastatas 36 arų miško sklype Melnragėje "sukels dideles ir nevienareikšmes diskusijas miesto bendruomenėje".

"Ketiname eiti iki galo ir teismuose pasiekti, kad būtų panaikintas šis detalusis planas", - vakar sakė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Tuo tarpu tokių statybų iniciatorius Saulius Trečekauskas teigia jau neberandantis žodžių, kaip būtų galima apibūdinti šią situaciją. Anot jo, įgyvendinant šį projektą nuo pat pradžių siekta ne tik užsidirbti pinigų, bet ir papuošti Klaipėdą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją