Po maždaug pusės metų baldų ir namų apyvokos prekių parduotuvės kaimynystėje turėtų iškilti prekybos centras, kurio pagrindinis nuomininkas bus mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“.

Planuojama, kad pirmąjį kitų metų ketvirtį duris atversiantis prekybos centras užims 20 tūkst. kv.m ir tik 6 tūkst. kv. m savo plotu atsiliks nuo „Ikea“ parduotuvės.

Prekybos centro užsakovas yra bendrovė „Prekybos parkas“, kuri kol kas komentarų neteikia.

Prekybos tinklo „Rimi“ atstovė ryšiams su visuomene Giedrė Bielskytė DELFI patvirtino, kad naujajame prekybos centre įsikurs „Rimi“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Vilniaus universiteto Turto ekonomikos ir vertinimo dėstytojas Steponas Deveikis svarstė, kad šioje miesto dalyje statomi prekybos centrai taikosi ne tik į pirkėjus iš Lietuvos, bet ir Baltarusijos.

Steponas Deveikis
„Statant prekybos centrus visuomet siekiama sinergijos. Jeigu žmonės važiuoja į „Ikea“, tikimasi, kad šalia esantis prekybos centras irgi sulauks lankytojų. Kad tik Lietuvos demografinė situacija leistų priauginti pirkėjų. Mes esame netoli Baltarusijos, kiek lankausi „Ikea“, matau, kad čia yra didžiausios baltarusių pajėgos. Galbūt akcentas dedamas į tokius prekybinius taškus, kurie pritrauktų kitų šalių pirkėjus“, - DELFI sakė jis.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius teigė, kad kol kas statomo prekybos centro koncepcija nėra aiški, tačiau greičiausiai be mažmeninės prekybos tinklo jame iki 30 proc. ploto bus skirta kitoms parduotuvėlėms ir paslaugų teikėjams.

Arnoldas AntanavičiusArnoldas Antanavičius
„Žinoma, masinių planuojamų statybų šioje miesto dalyje nematome, galbūt būtų naivu galvoti, kad visi staigiai ims investuoti. Viskas priklauso nuo pirkėjų srautų. Manau, kad vis dar vyksta žvalgyba, kokius pirkėjų srautus pavyksta sugeneruoti „Ikea“ parduotuvei“, - DELFI komentavo jis, paklaustas, galbūt čia planuojama įgyvendinti ir daugiau projektų.

Netoli šių prekybos centrų šalia viaduko turėtų atsirasti ir naujas automobilių servisas, jo statyboms rugpjūtį išduotas leidimas.

Kiek anksčiau A. Antanavičius prognozavo, kad ilgainiui ši Vilniaus dali gali tapti panašia į sostinės Ukmergės gatvę, palei kurią driekiasi įvairios parduotuvės ir paslaugų teikėjai.

„Manyčiau, kad šansų tam įvykti yra daugiau nei neįvykti. Juolab, kad pačiuose Naujininkuose arčiau miesto centro atsiranda naujų būsto projektų. Be to, „Ikea“ yra vienas iš tų objektų, kurie gali užtikrinti trauką. Ar ji bus pakankama, palaukę pamatysime vėliau“, - komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)