Naujojo ekonominio viešbučio įgyvendimo planai gerokai užsitęsė – pirmojo mintis statyti viešbutį kilo dar pieš 7 metus, tačiau užsitęsus judriniams formalumams statybos užsitęsė.

„Air Hotel“ – ekonominės klasės, 106 žmones vienu metu talpinantis viešbutis su visais keliautojams būtinais patogumais: maitininimu (taip pat dalis numerių turės ir mini virtuvėles), cheminiu rūbų valymu, parkavimu, šeimoms bei neįgaliesiems pritaikytais kambariais bei ilgalaikio apgyvendinimo galimybe.

Skaičiuojama, kad naujojo statinio statybos kainavo apie 1,5 mln. Eurų. Viešbučio investuotojai bei Kauno oro uosto atstovai vieningai teigia, kad galimybė jaukiai ir patogiai pernakvoti visai šalia oro uosto, padrąsins keliautojus rinktis Kauną kaip skrydžio kryptį.

„Toks viešbutis yra būtinas siekiant suteikti pilną komfortą keleiviams, kurių skrydis yra labai anksti arba labai vėlai. Viešbutis sukurs galimybę jaukiai pernakvoti, pailsėti ir nebijoti, kad teks vėluoti į skrydį ar patirti kitų nepatogumų. Be abejo, jis bus patogus ir turistų grupėms ar oro uostą aptarnaujančiam personalui“, – pagrindinę viešbučio funkciją nubrėžia „Air Hotel“ direktorius Antanas Etneris.

Nuo liepos vidurio, kai rekonstrukcijai bus uždarytas Vilniaus oro uostas, Kaunas taps pagrindiniu Lietuvos skrydžių centru.

„Viešbučio poreikis susijęs ne tik su laikinu Vilniaus oro uosto uždarymu, kas sukurs greitą papildomos nakvynės Kaune bei Kauno oro uosto prieigose paklausą. Skrydžių į Kauną bei susidomėjimo šia kryptimi daugėja ir taip, todėl tikime šio projekto bei viso oro uosto perspektyvomis ir tolimesnėje ateityje“, – sako A. Etneris.

Skaičiuojama, kad nakvynė vienam asmeniui naujame viešbutyje kainuos 39 eurus. Investuotojai užsimena, kad šiuo metu įgyvendintas tik pirmasis etapas, o ateityje projektą planuojama plėsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)