Aikštelė bus Sukilėlių pr. 19 B esančiame sklype. Parengus detalųjį planą, techninį ir darbo projektus, seks statybos darbus atliksiančio rangovo paieška.

Daugiaaukštę automobilių aikštelę numatoma statyti įrengiant 3 antžeminius aukštus bei 1,5 požeminio aukšto. Skaičiuojama, kad aikštelėje vienu metu galėtų parkuoti apie 510 automobilių.

Pusšimtis iš numatytų vietų būtų skirta žmonių su negalia transportui.

"Jau rengiamas detalusis planas, yra projektiniai sprendiniai, derinami techninio projekto rengimo klausimai.

Prieš mėnesį Kauno Žaliakalnio seniūnijoje įvyko detaliojo plano pristatymas visuomenei bei jo sprendinių svarstymas, kuriame dalyvavo su statybos teritorija besiribojančių sklypų savininkai. Jie uždavė klausimų, teikė siūlymų, kurie šiuo metu yra svarstomi, rengiami atsakymai", - teigė Kauno klinikų direktorius ekonomikai ir infrastruktūrai prof. habil. dr. Artūras Grebliauskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovo Arnoldo Bukelio, projektiniai sprendiniai buvo ne kartą derinami savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriuje, Architektų taryboje. Ieškota priimtiniausių aikštelės savybių sprendimų, atsižvelgiant į šalia Kauno klinikų esantį VII fortą ir gretimus statinius.

"Džiaugiamės, kad derinimas su miesto institucijomis vyksta sklandžiai. Siekiant išsiaiškinti daugiaaukštės automobilių saugyklos įtaką visam Sukilėlių prospekto automobilių srautui, atliktas eismo modeliavimas 1,3 km atkarpoje.

Jo metu nustatyti automobilių srautai, pasiskirstymai bei aiškintasi, kokių priemonių reikėtų imtis siekiant pagerinti šio itin svarbaus transporto koridoriaus pralaidumą", - pasakojo A. Grebliauskas.

Į naująją aikštelę bus galima patekti iš Sukilėlių pr. bei nuo Kauno klinikų pusės. Klinikų vadovų planuose - nauja įvaža į ligoninės teritoriją, panaikinant sudėtingą dabar esančią akligatvių, aikštelių ir įvažiavimų sistemą, kuri susiformavo Sukilėlių pr. rekonstrukcijos metu.