Fondas nurodo, kad ruošiasi investuoti į centro atnaujinimą.

„Nauji dideli ir žinomi tarptautiniai mažmenininkai ateina į rinką, plečiasi ir vietos prekybininkai. Gedimino prospektas tampa stipriausia prekybine gatve mieste. Mūsų tikslas – sukurti Vilniuje pagrindinį prekybos centrą ir susitikimo vietą žmonėms”, - pranešime cituojamas „East Capital Real Estate” vadovė Biljana Pehrsson.

Primename, kad „Gedimino 9” banko antrinei bendrovei aukciono metu parduotas už 80 mln. Lt. Prekybos centras priklausė bankrutavusiai bendrovei „Ajolas“.

„Ajolui“ bankroto byla iškelta 2010 m. gegužės mėnesį, pagrindinis jo kreditorius – bankas „Swedbank“.

Fondas „East Capital Baltic Property Fund II” penktadienį paskelbė, jog dėl prekybos centro „Gedimino 9“ įsigijimo papildomai įliejo 10 mln. EUR (34,528 mln. Lt).

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis daro prielaidą, jog jei prekybos centras buvo įsigytas su 40/60 nuosavo ir skolinto kapitalo santykiu, sandorio vertė gali siekti 25 mln. EUR (86,32 mln. Lt).

Nekilnojamojo turto vertintojai sako, jog yra 90 proc. tikimybė, kad „Gedimino 9“ nebuvo parduotas už pigiau nei 80 mln. Lt, nes antraip sandoris banko antrinei bendrovei atneštų nuostolių, o skubėti jį parduoti nėra reikalo: pastate nuomininkų yra, kurių didžiausi yra prekybos centras „Rimi“, drabužių parduotuvė „Lindex“ ir parfumerijos bei kosmetikos „Douglas“. Tačiau tikėtina, kad prekybos centro koncepcija bus pertvarkyta, siekiant pritraukti daugiau nuomininkų. Vertintojai atkreipia dėmesį į tai, kad sandorio suma yra įskaičiuojant pridėtinės vertės mokestį, tad objekto vertė yra apie 70 mln. litų.

Anksčiau šiame 16 600 kvadratinių metrų ploto pastate buvo įsikūrusi Vilniaus miesto savivaldybė, tačiau 2004 m. pastatas buvo parduotas už 45,5 mln. Lt ir jame įrengtas prekybos centras.

„East Capital Baltic Property Fund II”, į kurį yra investavę instituciniai ir profesionalūs investuotojai, valdo 50 mln. eurų dydžio fondą. Šiemet fondas Taline (Estija) įsigijo logistikos centrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)