Pastatas iškils Lvovo gatvėje, šalia sostinės savivaldybės ir prekybos centro „Europa“.

„Idėja ir buvo sukurti tokias erdves, kur žmogus jaustųsi puikiai, komfortabiliai ir jam niekas netrukdytų atlikti tai, ką jis atvyko“, – renginyje sakė „Eikos“ vadovas Domas Dargis.

Pasak D. Dargio, šalia pastato ketinama įrengti viešąsias erdves, amfiteatrą.

„Kviesime praleisti laiką ir žmones, kurie nebūtinai dirba pastate“, – sakė „Eikos“ vadovas.

D. Dargis BNS teigė, jog šiuo metu aktyviai vyksta nuomininkų paieškos procesas.

„Neseniai pradėjome procesą, bet jau turime susidomėjimą, turime netgi, kas ir norėtų sutartis pasirašyti, tai judame“, – teigė D. Dargis.

Pastatą projektavusios bendrovės „Architektūros kūrybinė grupė“ vadovas Remigijus Bimba teigė, jog stengtasi, kad pastatas papildytų dešiniojo Neries kranto urbanistinės kalvos kompoziciją.

„Pagrindiniu „Flow“ akcentu tapo ne įmantrių formų fasadas, o švari, neutralios spalvos stiklo, abiejų pastato tūrių kompozicinė jungtis. Pasvirusi pastato dalis vizualiai tarsi praskleidžia „Flow“ ties pagrindiniu įėjimu, kviesdama užeiti į restoraną, kavinę, holą ir kitas bendro naudojimo patalpas“, – renginyje teigė R. Bimba.

„Eikos“ įmonė „Verslo investicijos“ Lvovo g. 21A iki 2023 metų rudens pastatys dviejų korpusų 15-20 aukštų 20,4 tūkst. kv. metrų bendro ploto pastatą. Pirmame jo aukšte įsikurs kavinė, pietų baras, kituose aukštuose – biurai, o 16-tame aukšte numatoma įrengti apželdintą stogo terasą.

Po pastatu ketinama įrengti trijų aukštų 210 vietų automobilių aikštelę.

Šioje vietoje telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“ (tuomet „Teo LT“) iki 2008 metų planavo statyti naują administracinį pastatą, į kurį ketino investuoti 24,33 mln. eurų. Tačiau nuo 2006 metų prokurorų prašymu sklypui buvo pritaikyti apribojimai, kurie panaikinti tik 2014-aisiais.

33 arų ploto teritoriją valdančią įmonę „Verslo investicijos“ Violetos ir Roberto Dargių valdoma įmonė „Netfundus“ iš „Telia Lietuvos“ už 1,936 mln. eurų įsigijo 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)