Vietoje sovietmetį menančio baseino turi iškilti daugiafunkcinis Lazdynų sveikatinimo centras su 50 m plaukimo takeliais, kurio statybos žada trukti iki pusantrų metų. Anksčiau skelbta, kad projekto vertė – 18,9 mln. eurų.

„Jame veiks ne tik baseinų kompleksas, bet ir treniruočių salės, sveikatinimo centrai, pirčių zonos. Viskas centre pirmiausia orientuota į kokybiškų sveikatinimo ir rekreacijos paslaugų teikimą“, – savivaldybės pranešime spaudai sakė Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Lazdynų baseino projektas parengtas pagal ūkio subjektų grupės – UAB „Infes“ (pagrindinis partneris), „Slangen+Koenis International B.V.“, UAB „Cloud Architektai“, UAB „Sweco Lietuva“ pasiūlytą architektūrinę idėją.

Taip pat anksčiau buvo skelbta, kad Lazdynų baseinas nebus griaunamas, kol nebus pastatytas mažasis 25 m plaukimo takų Fabijoniškių baseinas, tačiau planai subliuško.

DELFI primena, kad Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nurodė savivaldybei nutraukti ankstesnes viešųjų pirkimų procedūras, nes konkursą laimėjęs „MG Baltic“ vadovaujamas konsorciumas pasiūlė baseiną projektuoti ir statyti už 3,7 mln. eurų, nors savivaldybė planavo ne didesnę nei 3 mln. darbų kainą. Dėl šios priežasties 2017 m. sausį buvo paskelbtas naujas konkursas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)