„Ir jie vis labiau populiarėja – klientų kasdien tik daugėja, nes žmonės dabar labai vertina kokybę“, – prisipažįsta nekilnojamojo turto agentūros „011” pajūrio filialo vadovas Romas Perminas.

Pasak jo, prabangius apartamentus Lietuvos pajūryje renkasi ne tik lietuviai, bet ir poilsiautojai iš Rusijos, nors iš tikrųjų jų į Palangą atvyksta labai mažai. „Čia tik sukurtas mitas, kad į Palangą atvažiuoja daug rusų – visi žino, jog jų čia niekada nebuvo“, – sakė R. Perminas.

Nekilnojamojo turto agentūros darbuotojas pastebi, kad pastaruoju metu vis labiau populiarėja atokesnėse ir ramesnėse vietose esantis būstas.

„Štai Kunigiškės – mes ją laikome mažąja Nida, čia dabar 18-20 arų sklypas kainuoja apie 150-200 tūkst. eurų, manau, tai didelė kaina, nes prieš kelerius metus žemė čia buvo gerokai pigesnė, – kalbėjo agentūros 011 atstovas. – Tačiau namai čia yra nestandartiniai ir labai paklausūs.“

Tik šį birželį buvo baigtas įrengti vilų kompleksas „Gintarinė smilga“, siūlantis apsistoti trijuose dviejų aukštų nameliuose. Jų plotas – 74 kv. metrai, o paros kaina – 140 eurų. Kaina – didelė, bet kai kuriuose pajūrio viešbučiuose už paprasto kambario nuomą poilsiautojams tenka pakloti ir po 200 eurų.

„Gintarinės smilgos“ centras Palangoje yra ypatingas – jį pasistatę šeimininkai prie namų įrengė šildomą baseiną.

„Tai išskirtinė vila, nes čia ne tik ramu, bet ir yra baseinas – Palangoje jų dar trūksta ir net yra neįprasta matyti, – sakė R. Perminas. – Tarkime, Ispanijoje, Tenerifėje būtų keista, jeigu nebūtų baseino. Šis poilsio kompleksas jau sulaukė didelio susidomėjimo, juoba kad Kunigiškės yra labiausiai besiplečiantis ir vienas brangiausių rajonų. Kas nori ramybės, tai ši vieta yra skirta būtent jiems – čia tikrai atras ramybę.“

Nekilnojamuoju turtu prekiaujančios agentūros kasmet pastebi vis didėjantį susidomėjimą parduodamais butais. Tiesa, Palangoje populiariausi ne didelio ploto, o vos 25 kv. metrų apartamentai.

„Daugelis stebisi, kad Palangoje dominuoja mažos kvadratūros butai – dviejų kambarių butas Vilniuje ar Kaune yra apie 50 kv. metrų, o čia – vos 28, – sakė R. Perminas. – Tokio ploto butai yra labai populiarūs – juos galima įsigyti ir už 45 tūkst. eurų. Kartais verslininkai Palangoje juokauja, kad čia turtingas yra tas statybininkas, kuris įrenginėja mažus ir kuklius butus, o ne tas, kuris pastato namą ar 50 kv. metrų ploto apartamentus.“

Tačiau, anot pašnekovo, prabangūs apartamentai skirti turtingesniems, ir tokių klientų Lietuvos pajūryje netrūksta. Štai Kretingos g. 2011 m. pastatytame name trijų kambarių butą (65 kv. metrai) parduodantis vyras įsirengė įspūdingo dydžio – 35 kv. metrų – terasą. Nors vaizdai atsiveria ne į jūrą, tačiau apartamentai taip pat yra ramesnėje kurorto vietoje.

„O tai jau didelis pliusas – norinčių gyventi triukšmingose Palangos vietose nėra daug“, – pažymėjo R. Perminas.

Kretingos g. rajone naujų apartamentų nuomos parai kaina svyruoja nuo 100 iki 130 eurų, o už naujos statybos maždaug 30 kv. metrų ploto butą tektų pakloti 80-100 tūkst. eurų.

Įsigyti prabangius apartamentus galima ir Kunigiškėse – už 85 kv. metrų ploto namą šiuo metu prašoma 200 tūkst. eurų. Šie apartamentai taip pat išskirtiniai – pilkos monolitinės lubos atrodo tarsi būtų padengtos medžiu.

„Kaina yra didelė, bet Palangoje tokios kainos – kasmet viskas tik brangsta, ypač tai pasijuto po euro įvedimo, verslininkai kainas ėmė labiau apvalinti, aišku, į didesnę pusę“, – sakė nekilnojamojo turto agentūros atstovas. Jis prognozuoja, kad būsto kainos Palangoje kitąmet tik dar labiau didės, nors oro temperatūra čia – lyg loterija.

Prabangiausi apartamentai Palangoje – fotografo Mindaugo Ažušilio galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (392)