Šiuo metu ypač suaktyvėjusios naujų daugiabučių statybos - daugiausia sostinėje. Kaune ir Klaipėdoje šiuo metu statomi ne daugiau kaip po 5 projektus. O Vilniuje - daugiau negu 20 skirtingų daugiabučių namų projektų. Pernai jų buvo apie 10, o piko metu 2005-2006 metais - 30-40. Taigi,statybų apimtys beveik du kartus mažesnės nei prieš krizę, tačiau kelis kartus didesnės nei prieš kelerius metus.

NT specialistus šiek tiek stebina tai, kad daugiausia šiuo metu statoma vidutinės klasės ir brangaus būsto, nors didžiausia yra ekonominės klasės butų paklausa. "Tai kelia šiokį tokį nerimą, nes įperkamiausias būstas - pigiausias. Nebėra taip, kad nupirks viską, kad ir ką pastatytum", - mano bendrovės "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis.

Ekonominės klasės būsto kvadratinis metras šiuo metu kainuoja iki 4 tūkst. litų, o vidutinės - 4-6 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Kainos nuo 2010 metų vasaros iki 2012 metų vasaros beveik nekito.

Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje tendencijos nesikeičia - populiaresni mažesni 1-2 kambarių butai. Gal žmonėms norisi gyventi geriau ir erdviau, tačiau jų norams išsipildyti trukdo ribotos pajamos. Tad pirkėjo pasirinkimą lemia ne norai, o realios galimybės: kiek jis gali pasiskolinti ar turi sukaupęs pinigų. Potencialiam pirkėjui pinigų erdvesniam būstui nelabai lieka, todėl didžioji dauguma perka pigesnius 1-2 kambarių butus", - teigė S.Vagonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)