Nors krepšininkas žemės sklypą su statiniais įsigijo dar 2008-aisiais, tačiau oficialiai ji lig šiol priklauso ją pardavusiam verslininkui Alvidui Bukliui. Būtent jam R. Javtokas iškėlė bylą – ją penktadienį atvertė Vilniaus apygardos teismas.

Tuo metu atsakovu patrauktas A. Buklys nesutinka su krepšininko reikalavimais ir teisme pateikė priešieškinį, teigdamas, jog ieškovas iki šiol nėra sumokėjęs visos sutartyje numatytos sumos.

Bylą nagrinėjanti teisėja Tatjana Žukauskienė proceso šalims siūlė susitaikyti ir ginčą baigti taikiai.

„Įvyko susitikimas, A. Buklys yra išsakęs savo poziciją, ją išklausė ieškovo brolis ir jie turėtų priimti sprendimą, tačiau kol kas neaišku, ar mūsų pasiūlytos sąlygos jiems tinka“, – teisme sakė atsakovui atstovaujantis advokatas Andrius Norkūnas.

„Didelių vilčių susitarti taikiai kol kas neturime, todėl teks bylą nagrinėti iš esmės“, – teisėja nusprendė, kad proceso šalims atstovaujantys advokatai savo pozicijas teisme galės išsakyti rugsėjo viduryje suplanuotame posėdyje. Nei R. Javtokas, nei A. Buklys teismo posėdyje nedalyvavo.

Bylos duomenimis, R. Javtokas siekia, kad teismas pripažintų teisę į įsigytą nuosavybę, pakeistų su nekilnojamojo turto pardavėju sudarytos sutarties sąlygas, patvirtintų atsiskaitymo faktą bei priteistų delspinigius.

Krepšininkas mano, kad jo įsigytos sodybos kaina turėtų būti sumažinta 100 tūkst. Lt. Be to, jis prašo papildyti pas notarę pasirašytą sutartį sąlyga, jog laiku nepasirašius žemės sklypo su mišku, pastatais ir kitais statiniais priėmimo-perdavimo akto, buvęs sodybos savininkas jam turi sumokėti delspinigius.

Šiuo metu, kaip nurodė R. Javtokas, delspinigiai sudaro beveik 600 tūkst. Lt, todėl, jeigu teismas jo ieškinį patenkintų, jis realiai sutaupytų apie 700 tūkst. Lt ir už sodybą būtų sumokėjęs ne 4,4 mln. o 3,7 mln. Lt – esą tuo metu, kai jis pirko žemės sklypą su pastatais, buvo dirbtinai iškeltos rinkos kainos.

Iki teisme bus išnagrinėtas ginčas ir įsiteisės galutinis sprendimas byloje, teisėja buvo nusprendusi taikyti R. Javtoko įsigytos sodybos areštą – taip siekta, kad atsakovas negalėtų jos perleisti kitiems asmenims.

Sodybas Molėtų rajone, visai netoli R. Javtoko įsigyto žemės sklypo, turi ir krepšininkai Ramūnas Šiškauskas bei Kęstutis Šeštokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)