Prekybos tinklas „Rimi“ DELFI patvirtino, kad nuo 2019 metų išsikelia iš „GO9” patalpų ir veiklos ten nebevykdys. Vietoje to nuspręsta įsikurti kitoje Gedimino prospekto dalyje ir atidaryti naujo formato parduotuvę.

„Parduotuvė „Rimi“ uždaroma baigiantis patalpų nuomos sutarčiai su prekybos centrą valdančia bendrove „Gedimino 9“ („Lords LB Baltic Fund IV“ priklausančia bendrove). Parduotuvė bus uždaryta nuo 2019 m. sausio 1 d. Mažmeninės prekybos verslas yra labai dinamiškas ir nuolat kintantis. Niekada nestovime vienoje vietoje, reaguojame į rinkos situaciją.

Neseniai „Rimi“ pasirašė nuomos sutartį su multifunkcinį kompleksą sostinės centre plėtojančia bendrove „Eika“. Jau patvirtinta, kad 2019 m. pavasarį netoli Lukiškių aikštės, Gedimino prospekto ir V. Kudirkos g. sankirtoje, bus atidaryta „Rimi Express“ formato parduotuvė – pirmoji naujos koncepcijos „Express“ formato parduotuvė Baltijos šalyse. Tai bus prie aktyvaus miesto gyvenimo ritmo pritaikyta parduotuvė, kurioje bus platus maisto išsinešti asortimentas. Planuojame plėtrą ir kitose sostinės vietose“, – DELFI teigė „Rimi“ Marketingo ir viešųjų ryšių vadovė Dalia Kybartaitė.

„Rimi“ prekybos tinklo atstovė tolimesnių „GO9“ prekybos centro planų nekomentavo, nes teigė, kad neturi informacijos. Tačiau kelių DELFI šaltinių žiniomis, tai ne vieninteliai pokyčiai, kurie laukia prekybos centro. Pasakojama, kad nuomininkai turi išsikelti sausio pradžioje, nes yra planuojama prekybos centrą uždaryti pusmečiui, tuo metu jį rekonstruoti.

DELFI susisiekus su prekybos centre įsikūrusiais nuomininkais, jie nurodė negalintys komentuoti šiais klausimais, nes yra pasirašę konfidencialumo sutartis.

Prekybos centro valdytojo „Lords LB Baltic Fund IV“ atstovas spaudai Justas Vaitkevičius negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti DELFI turimų žinių.

„Šio klausimo šiuo metu plačiau nekomentuosime“, – atsakė jis.

Apie artėjančius pokyčius prekybos centre buvo pradėta kalbėti jau kiek anksčiau. Štai spalio pabaigoje paskelbta, kad Suomijos nekilnojamojo turto investicijų ir valdymo bendrovė „Technopolis“ kitąmet atidarys bendradarbystės erdvę „GO9“ prekybos centre. Daugiau nei 2130 kv. m. plote viršutiniame pastato aukšte bus įkurta per 230 funkcionalių darbo vietų, iš kurių maždaug 60 proc. – privačiuose biuruose.

DELFI primena, kad 2017 metų rugpjūtį prekybos centrą „GO9“ iš fondo „East Capital Baltic Property Fund II“ už neskelbiamą sumą nusipirko Lietuvos investicijų valdymo bendrovei „Lords LB Asset Management“ priklausantis fondas „Lords LB Baltic Fund IV“.

Prekybos centre „GO9“ yra daugiau nei 12 tūkst. kv. metrų nuomos ploto. Jis įsikūręs istoriniame ir kultūrinio paveldo statusą turinčiame pastate Vilniaus Gedimino prospekte. Šią nuosavybę iš „Ektornet“ („Swedbank“ dukterinė įmonė) „East Capital“ buvo įsigijęs 2012 m. gruodžio mėnesį, o pastato kapitalinis remontas, kurio metu pakeistas tiek vidinis prekybos centro išplanavimas, tiek pačių nuomininkų plotai bei sudėtis, paskutinį kartą buvo atliktas 2013 m. pabaigoje.

Šiuo metu tarp pagrindinių nuomininkų yra mados mažmenininkės „H&M“ bei „Lindex“, maisto prekių operatorius „Rimi“, restoranai „Studio 9“ ir „Carre“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)