Kaip rašoma pranešime spaudai, pagrindiniai projekto vystytojai UAB „Raseinių plėtra“ kartu su partneriais UAB „Projesta Group“ ir UAB „Solid Real Advisors“ į naujojo prekybos centro pastatą ir infrastruktūrą investavo apie 7,5 mln. eurų.

„Naujasis prekybos centras yra įsikūręs pačiame gyvenamųjų namų rajono centre, todėl ieškodami nuomininkų siekėme užtikrinti jo gyventojams aktualiausių parduotuvių ir paslaugų spektrą. Tuo metu patiems nuomininkams strategiškai patogi prekybos centro vieta ir šiuolaikiškas įrengimas užtikrins nuolatinį lankytojų srautą. Be to, prekybos centras yra lengvai pastebimas, jo fasadas su daug erdvės įmonių logotipams užtikrina gerą jų matomumą“, – sako bendrovės „Solid Real Advisors“ partneris Mantas Miseliūnas.

Beveik pusę naujojo prekybos centro ploto užima 2,4 tūkst. kv. m ploto hyper „Rimi“ parduotuvė su 11 įprastų ir savitarnos kasų. Priešais maisto prekių parduotuvę įsikūrė picerija, kepyklėlė, vaistinė, drabužių, gyvūnų prekių, žvejybos reikmenų, duonos ir gėrimų parduotuvės, šaltos arbatos kavinė. Antrame prekybos centro aukšte, atlaisvinus karantino suvaržymus, pradės veikti sporto klubas. Prekybos centro teritorijoje taip pat įrengta bekontaktė savitarnos plovykla. Į prekybos centrą atvyksiančių nuosava transporto priemone laukia erdvi – 120 vietų – automobilių stovėjimo aikštelė su dviem įvažiavimais.

Pasak M. Miseliūno, nepaisant projekto vystymo eigoje kilusių iššūkių, susijusių su COVID-19 pandemija, prekybos centro projektas įgyvendintas sėkmingai.

„Buvome ne tik šio projekto analizės bei koncepcijos rengėjai, bet dalyvavome ir jo vystymo procese, kuriame išties netrūko iššūkių. Pradėjus derinti prekybos centro techninį projektą, tvarkyti dokumentus statybos leidimui gauti, pasaulį užklupo COVID-19 pandemija ir netrukus Lietuvoje buvo paskelbtas karantinas. Situacija buvo išties neeilinė, daugelis prekybininkų susidūrė su veiklos apribojimais, o nuomos sutartis kaip tik pradėjome pasirašinėti praėjusių metų pavasarį, kuomet vyravo nežinomybės ir neužtikrintumo atmosfera. Visgi, nuomininkai nuo pat pradžių matė projekto potencialą, vertino ilgalaikę perspektyvą ir iš derybų nepasitraukė“, – pasakoja M. Miseliūnas.

Visas naudingasis komercinės paskirties pastato plotas buvo išnuomotas likus dar pusei metų iki prekybos centro atidarymo.

M. Miseliūno teigimu, užklupus pandemijai buvo kilę grėsmių ir dėl galimo statybų darbų vėlavimo. Visgi, visi procesai buvo sėkmingai suvaldyti, o projektas užbaigtas laiku.

Šiuo metu prekybos centre, įsikūrusiame adresu Vingio g. 31, veiklą vykdo tik tos parduotuvės ir įstaigos, kurioms pagal pandemijos valdymo priemones tai daryti leidžiama. Visi prekybos centre įsikūrę pardavėjai ir paslaugų teikėjai laikosi Vyriausybės numatytų reikalavimų riboti lankytojų srautus, vienam lankytojui užtikrinti pakankamą prekybos plotą ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)