Balandį Vilniaus pirminėje būsto rinkoje buvo parduota 517 naujų butų. Didžiausią pardavimų dalį sudarė ekonominės klasės butai. Neparduotų butų sandėlis sostinėje išliko panašios apimties kaip ir kovo mėnesį - 4798 nauji būstai.

Kaip pranešė nekilnojamojo turto (NT) paslaugų grupė „Inreal“, balandį rinkai pasiūlyti 489 butai naujuose projektuose, o tai 26 proc. mažiau nei kovą. Daugiausia buvo pasiūlyta ekonominio ir vidutinio segmento būstų. Kainos ekonominiame ir vidutiniame segmente išlaikė nuosaikaus augimo tendenciją, prestižiniame - beveik nekito. Vilniaus būsto rinkos likvidumo indeksas pagerėjo iki 1 (visą turimą „sandėlį“ galima parduoti per 1 metus), kas reiškia idealią rinkos būklę.

Tuo metu Kauno pirminėje rinkoje balandį parduoti 69 butai, lyginant su kovu, - 19 proc. mažiau. Pirminei rinkai pasiūlytas 51 butas ekonominės ir vidutinės klasės naujuose projektuose Vilijampolės ir Žaliakalnio rajonuose. Neparduotų butų sandėlis išliko panašios apimties kaip ir kovą - 936 nauji būstai. Kainos ekonominiame ir vidutiniame segmente smuktelėjo, o prestižiniame paaugo 9 proc., lyginant su praėjusių metų balandžiu. Kauno būsto rinkos likvidumo indeksas išlaikė 1,5 reikšmę.

Nauji būsto projektai, startavę kovo ir balandžio mėnesiais, išaugino Klaipėdos pirminės NT rinkos pardavimus 26 proc. ir išlaikė naujų butų sandėlį panašios būklės. Rinkai buvo pasiūlyti 45 ekonominės klasės butai naujame projekte rytinėje uostamiesčio dalyje. Neparduotų butų sandėlis išliko panašios apimties, kaip ir kovo mėnesį, - 682 nauji būstai. Kainos išliko stabilios. Klaipėdos būsto rinkos likvidumo indeksas išlaikė 2 reikšmę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją