Pastaruoju metu populiarėja ir NT objektų apžiūros nuotoliniu būdu. NT agentūros jau kuris laikas prie skelbimų talpina vaizdo įrašus.

Tačiau spartus technologinis progresas pareikalavo ir naujesnio sprendimo - jau kurį laiką prie NT objektų aprašymų yra siūlomi ir 3D turai - gana aiškiai įvertinti būsto išplanavimą, dydį ir jaukumą galima net neapsilankius bute ar name.

NT agentūros „Capital Realty“ franšizės plėtros vadovas Povilas Mazuras sako, kad prie skelbimų rodomos išsamios būsto vizualizacijos bei 3D turai klientams padeda sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų.

„Peržiūrėjus būsto 3D turą galima susidaryti gerokai tikslesnį įspūdį apie objektą nei iš įprastų nuotraukų, kad ir kokios kokybiškos jos būtų. Žmogui tai padeda sutaupyti marias laiko - juk jei, tarkime, klientas gyvena Kaune, o ieško būsto nuomai Vilniuje, jam labiau apsimoka atvykti į kitą miestą ir apžiūrėti tik tuos butus, kuriuos atsirinko pasivaikščiojęs po juos virtualiai, o ne visus iš eilės“, - teigė P. Mazuras.

Norint pajausti tokios paslaugos naudą, nebūtina net gi būti iš kito miesto. Pavyzdžiui, miesto centre gyvenanti ir dirbanti šeima nusprendžia persikelti į namą užmiestyje. Sudalyvavusi 3D turuose gyvai apžiūrėti ji vyksta tik tų namų, kuriuose išplanavimas labiausiai atitinka jų poreikius, o pro langus matyti geriausias vaizdas. Tokie turai taip pat labai aktualūs būsto nuomai ieškantiems žmonėms - kartais, kad norimas butas nedingtų iš panosės, apsispręsti tenka labai greitai. Žymiai paprasčiau ir ramiau padėti tašką derybose, kad ir telefonu, kai būstą žmogus būna įvertinęs virtualiai.

Pasak P. Mazuro, skelbimais, kurie turi 3D peržiūros galimybę, klientai domisi 2-3 kartus labiau. Tiesa, pašniukštinėti užsuka ir būsto tikslingai neieškantys smalsuoliai. Juk įdomu, kaip iš vidaus atrodo apvalus namas Avižieniuose arba, kas matosi, pro prabangaus buto netoli sostinės centro langus – tereikia paspausti 3D ženklą šalia skelbimo nuotraukų.

Kitas žingsnis NT rinkoje, pasak specialistų, turai po būtus naudojant virtualios realybės akinius - tokiu būdu jausmas „vaikštant“ po butą labai panašus kaip tikrovėje. „Capital“ tokią galimybę klientams jau pristatė parodos „Resta“ metu, tačiau plačiai ji dar nėra taikoma.

„Šiuolaikinės technologijos ir NT rinkoje diktuoja sąlygas bei reikalavimus kliento aptarnavimo kokybei. Žmonės jau įpratę gauti informaciją čia ir dabar. Tampame vis labiau panašūs į bankus. Anksčiau norint tvarkyti sąskaitas ar daryti pavedimus reikėjo eiti į banką. Dabar beveik visos paslaugos pasiekiamos internetu, susitikti belieka tik sutarties pasirašymui“, - kalbėjo P. Mazuras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)