„Atslūgstant karantino įkarščiui, atsidarėme vieni pirmųjų – 2021 metų gegužę. Akivaizdu, kad pradžia buvo gausi lankytojų ir triukšminga, tačiau ir po metų matome, kad turgaus aktualumas išlieka. 2022-aisiais šiek tiek sumenko lankytojų skaičius.

Tai natūralus pokytis, nes pirmaisiais metais visi norėjo patikrinti naują vietą, o antraisiais susiformavo kiek mažesnis, bet verslo prasme kokybiškesnis nuolatinių lankytojų ratas. Didesnė dalis žmonių užsuka ne simboliniam apsilankymui, o tikslingai pasisėdėti, praleisti laiką su šeima ar draugais“, – teigia „Paupio turgaus“ vadovė Rūta Chadasevičiūtė.

Pernai beveik ketvirtadaliu (24 proc.) išaugo „Paupio turgaus“ lankytojų konversija. Be to, jie ir išleidžia daugiau – vidutinis pirkėjo krepšelis augo 8 procentais. Tai lėmė, kad turgaus nuomininkų apyvarta gegužės-gruodžio periodu didėjo 10 proc., kai lankytojų srautas šiuo laikotarpiu vidutiniškai mažėjo 20 procentų. Per visus kalendorinius 2022 metus „Paupio turgaus“ nuomininkų apyvarta siekė apie 6,6 mln. eurų.

Atsinaujins: parduotuves keis sėdimomis vietomis

Šiuo metu „Paupio turgus“ siekia išgryninti savo koncepciją ir atsisakė čia veikiančių parduotuvių, o vietoje jų atsiras naujų erdvių restoranų lankytojams. Prie jau dabar po stogu esančių 350 sėdimų vietų prisidės dar 56.

„Pokyčius darome siekdami talpinti daugiau lankytojų bei norėdami pasiūlyti jaukias ir komfortiškas erdves didesnėms žmonių grupėms. Esant reikalui, jas bus galima atitverti užuolaidomis“, – teigia R. Chadasevičiūtė.

Naujos erdvės suteiks galimybę rezervuoti vietą draugų susibūrimams, šeimų šventėms ar darbo kolektyvams. Čia taip pat bus galima organizuoti mažesnius renginius, degustacijas, pristatymus, maisto dirbtuves ir t.t.

Skaičiuojama, kad iš viso į Paupio rajono konversijos projektą „Darnu Group“ investavo jau daugiau nei 170 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją