Vieno garsiausių pasaulio architektų Santiago Calatrava suprojektuotas pastatas iškils virš „North Greenwich“ metro stoties Greenwich rajone.

Ciuriche gyvenantis ispanų architektas sukūrė Atėnų olimpinio parko dizainą ir yra plačiai žinomas dėl savo neofuturistinio stiliaus.

Penktadienį paskelbtose nuotraukose galima matyti architekto sukurtą milžinišką stiklinį pastatą, 24 metrų aukščio žiemos sodo atriumą su besistiebiančiais trimis milžiniškais bokštais, kurie virš „North Greenwich“ stoties iškils 30 aukštų.

Pastatu dažniausiai naudosis keliaujantieji į greta esančią O2 areną – pasaulio užimčiausią vietą, kurioje kasmet lankosi milijonai žmonių ir kurioje neseniai koncertavo tokios pasaulinės žvaigždės kaip Justinas Bieberis, Rihanna ir Adele.

Naujasis statinys bus sujungtas su Temzės upės krantine vingiuotu sausumos tiltu.

„Peninsula Place“ pavadintame pastate bus apie 800 butų, iš kurių 200 yra laikomi „įperkamais“, taip pat beveik 28 tūkst. kv. m erdvės biurams, apie 80 parduotuvių, restoranų ir barų, kino teatras, koncertų salė ir apie 500 kambarių viešbutis.

Autobusų stotis bus pertvarkyta taip, kad per valandą sugebėtų aptarnauti 100 autobusų, o metro stotis, kuri gali būti pervadinta į „Greenwich Peninsula“, veiks visus trejus pastato statybos metus.

Architektas S. Calatrava teigė, kad pastato dizainas yra „absoliučiai modernus“, o į North Greenwich keliaujantieji atvyks į „pačią nuostabiausią metro stotį visoje Jungtinėje Karalystėje“.

„Man yra garbė kurti dizainą Londonui – miestui, kurį taip myliu. Mane įkvėpė turtingas Londono architektūrinis paveldas ir ypatinga pusiasalio vieta“, - kalbėjo architektas.

Londono meras Sadiqas Khanas teigė: „Peninsula Place“ sukurs judrų kultūrinį tašką sostinėje, kuris, esu įsitikinęs, į Londoną pritrauks daugybę turistų iš viso pasaulio.“

„Šiuo projektu ne tik pastatysime naują Londono simbolį, bet ir patobulinsime metro ir autobusų stotis bei sukursime vietos naujiems būstams ir parduotuvėms“, - tęsė meras.

„Peninsula Place“ projektas yra trečia 8 mlrd. svarų kainuojančio atnaujinimo projekto dalis, kuria siekiama atkurti anksčiau pramonei priklausiusį 150 akrų žemės plotą prie pietinės krantinės, priešais Canary Wharf.