Jame organizuojama į sovietmetį nukelianti patyriminė ekskursija „Išgyvenimo drama“.

Kompleksą per aukciono sistemą evarzytynes.lt bus siūloma įsigyti už pradinę 110,2 tūkst. eurų kainą gegužės pabaigoje, pranešė Turto bankas.

Kompleksą sudaro 2,83 hektaro sklypas su administraciniais ir techniniais pastatais, katiline, garažu ir kompleksui priklausančia tansformatorine.

Anot Turto banko Finansinio turto ir pardavimų vadovo Benito Joniko, valstybei priklausantis objektas yra išnuomotas renginiams organizuoti, o sutvarkius sklypo dokumentaciją – parduodamas.

„Tai išskirtinis statinių kompleksas, kuris dėl jame organizuojamų renginių tapo žinomu visame pasaulyje. Turto vertinimo rekomendacijose siūloma nekeisti turto panaudojimo paskirties, tačiau investuotojai dažnai įžvelgia kitų galimybių, tad sunku pasakyti, kaip bus pritaikytas objektas“, - pranešime sakė B. Jonikas.

Už 27 kilometrų nuo Vilniaus esantis kompleksas buvo statomas kaip alternatyvi televizijos stotis, iš kurios vyktų transliacijos karo atveju.

1985 metais pastatytas kompleksas turi požeminę, 5 metrų gylio, ir antžeminę dalis, čia įrengtos autonominės komunikacinės sistemos.

Lietuvos radijui ir televizijai priklausęs kompleksas 2010 metais buvo perduotas Valstybiniam turto fondui, o sujungus jį su Turto banku, jis patikėjimo teise atiteko pastarajam. Šiuo metu kompleksas yra išnuomotas patyriminės ekskursijos „1984.Išgyvenimo drama“ organizatoriams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją