„Tai jau ne vizija, o realus projektas. Dar šią savaitę iš Palangos savivaldybės turime gauti sąlygas ir pradėti rengti techninį projektą. Statybos turėtų prasidėti 2017 metų pavasarį“, – teigė projektą įgyvendinančios bendrovės „Minera“ direktorius Donatas Jurevičius.

Vytauto gatvėje, netoli Palangos kapinių, esantis apleistas buvusių purvo gydyklų kompleksas ne tik atgims, bet bus itin šiuolaikiškas ir grandiozinis.

7 ha ploto sklype ketinama pastatyti devynis pastatus, kurių keli bus 3-5 žvaigždučių viešbučiai, vienas pastatas bus skirtas gydymo ir reabilitacijos paslaugoms, kitas – maitinimui.

„Visi pastatai bus sujungti pasažais, kad klientams, einantiems iš baseino į kambarį, nereikėtų išeiti į lauką. Kitaip tariant, viskas bus po stogu. Tuose pasažuose, koridoriuose taip pat bus teikiamos įvairios paslaugos, pavyzdžiui, veiks suvenyrų parduotuvėlės“, – būsimą vaizdą piešė D. Jurevičius.

Skaičiuojama, jog investicijos į šį sanatorinį kompleksą sieks 50 mln. eurų. Vienas finansavimo šaltinių – „Šiaulių bankas“, nes „Minera“ yra jos antrinė bendrovė.

Investuoti į sanatorinį kompleksą žada ir „Eglės“ sanatorijų tinklo operatoriai, tokius objektus jau valdantys Druskininkuose ir Birštone.

„Aišku, tikimės ir ES paramos. Be to, turime susidomėjusių užsienio investuotojų. Viena Vokietijos bendrovė labai nori prisidėti“, – teigė D. Jurevičius.

Numatoma, jog sanatoriniame komplekse bus 1000 nakvynės vietų. Gydymo ir reabilitacijos paslaugų taip pat ketinam siūlyti pačių įvairiausių ir naujausių, pavyzdžiui, net šalčio terapiją.

„Aišku, kad bus baseinas – ir plaukimo, ir skirtas procedūroms, pirčių kompleksas. Kai baigsis užsiėmimai klientams, baseinas ir pirtys bus atviros visiems žmonėms“, – kalbėjo pašnekovas.

Tarp sanatorinių paslaugų bus ir purvo vonios. Purvas į jas bus gabenamas iš už maždaug 8 kilometrų nuo Palangos esančio Pryšmančių karjero. Šio purvo savybės esą leidžia gydyti odos ir sąnarų ligas.
D. Jurevičius vylėsi, jog pirmuosius klientus naujajame sanatoriniame komplekse bus galima priimti 2018 metų rudenį.

Komplekso statybos ir įrengimo darbai visiškai baigti turėtų būti iki 2022 metų.

„Labai džiaugiuosi, kad į Palangą ateina tokios investicijos, kurios yra skirtos gydomajam turizmui. Per pastaruosius du dešimtmečius Palangoje jis beveik išnyko, nes visos sanatorijos buvo privatizuotos, paverstos butais ir parduotos, o sanatorijų labai reikia, kad Palanga nebūtų tik vasaros kurortas“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Jis pasidžiaugė ir tuo, kad visiškai baigtame naujame sanatoriniame komplekse bus 450 darbo vietų, todėl Palangoje mažės nedarbas, specialistų reikės dairytis ir aplinkiniuose miestuose.

„Iki šiol populiariausios investicijos Palangoje buvo tokios, jog pastatomas pastatas, įrengiami butai, jie parduodami, verslininkai pasidaro greitų pinigų ir viskas. Todėl tikrai labai džiaugiuosi, jog atsirado investuotojai, kurie turi gerokai didesnių sumanymų. Palanga visada buvo kurortas, kuriame teikiamos sanatorinės paslaugos. Džiaugiuosi, kad grįžtame į šį kelią“, – dėstė Š. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)