Pasak „Omberg“ vadovės Dalios Andrulionienės, šiuo metu sudėtingiausia suvaldyti projektus, nes beveik neįmanoma susiplanuoti statybų biudžeto ir jų laikytis, iššūkių kyla ir dėl užsitęsusių derinimo procedūrų su Vilniaus savivaldybe.

„Omberg“ iš planuotų 33 mln. eurų pernai investavo kiek daugiau nei 25 mln. eurų, visą sumą – į gyvenamojo NT vystymą bei sklypų įsigijimą. Likusi dalis investicijų perkelta į šiuos metus. Anot D. Andrulionienės, pernai investuota mažiau, nes suplanuotu laiku nebuvo pradėti kai kurie projektai.

„Nepradėjome „Bajorų lajų“ trečiojo etapo ir „Skylum“ pirmąjį etapą pradėjome šiek tiek vėliau negu planavome. Tai šitų dviejų projektų nukėlimas lėmė tam tikrą investicijų persikėlimą į 2022 metus. Jokiu būdu tų investicijų neeliminavome, bet tiesiog nukėlėme“, – BNS sakė D. Andrulionienė.

Jos teigimu, projektų vystymas nusikėlė dėl ilgų derinimo procedūrų, be to, visos suplanuotos investicijos pernai neišnaudotos ir dėl to, jog nebuvo įsigyti numatyti sklypai.

Pernai bendrovė pardavė 573 butus – daugiau nei du kartus daugiau nei 2020 metais (264). D. Andrulionienės teigimu, tokį rezultatą lėmė didelis paklausos augimas, palankios skolinimosi sąlygos, gyventojų santaupų augimas.

Šiemet „Omberg“ į NT projektus Lietuvoje ketina investuoti 40 mln. eurų, pasiūlyti rinkai 640 butų, taip pat bendrovė investuos į sklypus ateities projektams.

Anot D. Andrulionienės, šiemet vasarą tikimasi pradėti sostinės Viršuliškių projekto „Skylum“ antrojo etapo statybas – jo pardavimai pradėti šį sausį. Be to, šiemet toliau ketinama vystyti Pilaitės kvartalo „Vyšnios“ antrąjį ir trečiąjį etapus, startuoti ir su „Bajorų lajų“ trečiojo etapo statybomis.

„Su „Vyšnių“ projektu taip pat pradėjome antrojo etapo pardavimus, net šiek tiek paankstinome, nes pirmo etapo pardavimai vyko greičiau negu mes planavome. Projektas „Vyšnios“ yra labai didelis, matome net 4 ar 5 etapus, nes yra labai didelis sklypas“, – teigė D. Andrulionienė.

Be šių, bendrovė šalia Pašilaičių kvartalo „Grigalaukio dominija“, netoli Pušaloto ir Budiniškių gatvių sankirtos, planuoja vystyti dar vieną gyvenamąjį projektą.

„Dar labai ankstyva stadija, kol kas esame tik projektavimo, detalaus plano derinimo stadijoje, tai dar neturime net galutinių parametrų iš savivaldybės, kiek ir ko mes ten galėsime pastatyti. (...) Bet taip, yra faktas, kad mes turime naują sklypą Pašilaičiuose ir dirbame intensyviai, kad kuo greičiau gautume detalaus plano suderinimą ir galėtume pradėti ten projektuoti“, – tvirtino „Omberg“ vadovė.

Šiemet „Omberg“ ketina žengti ir į komercinio NT rinką – Kaune planuoja vystyti daugiafunkcinių patalpų, vadinamųjų „stock-office“ projektą ir investuoti 2 mln. eurų.

„Dabar mes jau esame su sklypo pardavėju pasirašę preliminarią sutartį. Toliau yra pildomos sutartinės sąlygos ir iš pardavėjo, ir iš mūsų pusės. Pilnai įsigyti sklypą planuojame kovo mėnesį“, – BNS sakė D. Andrulionienė.

Anot jos, bendrovė taip pat planuoja išanalizuoti užsienio šalių rinkas ir priimti sprendimus, ar 2023 metais bus atliekamos investicijos kitose šalyse.

„Omberg“ vadovė taip pat teigė, jog pastaruoju metu kalbamasi su investiciniais fondais dėl projektų pardavimo. Tačiau dėl kokių projektų kalbamasi, D. Andrulionienė neatskleidė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją