Šiuo metu paklausiausi naujos statybos, vadinamieji ekonominės klasės, ekonomiški butai, nuo jų populiarumu nedaug atsilieka ir senos statybos butai. Mat per krizę jų kaina nukrito labiausiai.

Kaip ir anksčiau, gyventojai labiausiai domisi ekonominės klasės būstu tiek naujos, tiek senos statybos namuose, kur jų kainos svyruoja nuo 200 tūkst. iki 250 tūkst. Lt, teigia „RE/MAX Capital" vadovaujantis bendraturtis Mindaugas Kazlauskas.

„Šiuo metu labiausiai perka būstą tie gyventojai, kuriuos verčia tai daryti gyvenimiška situacija. Be to, žmonės jau suvokia, kad kainos stabilizavosi ir didesnio jų kritimo niekas nesitiki. Daugelis dabar perkančių būstą gyventojų neretai turi santaupų, juolab kad ir bankai reikalauja turėti nemažai savų lėšų - 20 proc. visos būsto kainos", - dėstė jis.

Anot „Ober-Haus" Būsto departamento vadovo Remigijaus Pletero, gyvenamojo būsto pardavimų sandorių skaičius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo kone dvigubai. Esą žmonės pradėjo aktyviau pirkti būstą todėl, kad po truputį kyla NT kainos bei pasigirsta optimistinių šios rinkos prognozių. Jis pažymėjo, kad 2009 metais gyventojai daugiausia pirko būstą už santaupų, bet dabar, gerėjant bankų kreditavimui, vis daugiau jo įsigyjama už banko paskolos pinigus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją