Bankas „Bigbank“ suteikė 8,5 mln. eurų paskolą Druskininkų „Nemuno“ sanatoriją rekonstruojančiai „Citus“ grupės įmonei „Arinela“. Bendros investicijos į projektą sieks 28,2 mln. eurų.

Anot banko atstovų, jis finansuos pirmąją projekto „Nemunas by Citus“ pertvarkos dalį, o visą projektą sudarys trys etapai, pranešė įmonė ir bankas,

„Mūsų akimis, šiuo metu tai vienas įdomesnių projektų (...) Nors kaip kurortui tai yra didelės apimties konversija, atsižvelgiant į planuojamą apartamentų skaičių, tačiau rizika ir likvidumas valdomas plėtojamo projekto etapą skaidant į dvi dalis“, – panešime teigė „Bigbank“ atstovas Deividas Žukas.

„Nemunas by Citus“ projektas pradėtas plėtoti šiais metais, „Citus“ grupei iš kurorto savivaldybės už daugiau nei 3,6 mln. eurų įsigijus buvusį „Nemuno“ sanatorijos kompleksą.

„Nemuno“ sanatorija

„Citus“ įkūrėjas Mindaugas Vanagas sako, jog jau parduota daugiau nei trečdalis iš šiuo metu siūlomų apartamentų. Po rekonstrukcijos pastatų kompleksą planuojama papildyti pramogų ir paslaugų paketu, būdingu viešbučiams.

Pirmuoju etapu bus įrengti 176 apartamentai ir 4 komercinės patalpos, juos baigti planuojama iki 2023 metų pabaigos.

Bendrovės vadovas Mindaugas Vanagas žiniasklaidai anksčiau sakė, kad ant pastato norima įamžinti ir vieną garsiausių Druskininkų žmonių – Mikalojų Konstantiną Čiurlionį, o jo viduje antram gyvenimui gali būti prikelti ir kai kurie ten dar išlikę baldai.

Sanatoriją savivaldybė pardavinėjo 13 metų. Dvylikos aukštų sanatoriją jai 2008 metais perdavė valstybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją