Meras prašo skubiai, t.y. iki gruodžio 11 dienos, pateikti Kauno miesto savivaldybėje esančių statinių, kurie yra fiziškai susidėvėję ir kelia grėsmę žmonėms bei aplinkai, sąrašą. Taip pat prašoma pateikti ir išvadas apie nebaigtų statyti viešbučio „Respublika“ Karaliaus Mindaugo prospekte ir viešbučio „Britanika“ A. Mickevičiaus gatvėje fizinį nusidėvėjimą ir grėsmės žmonėms bei aplinkai.

„Statybos įstatymas numato, kad pastatytas ar nebaigtas statyti statinys (išskyrus kultūros paveldo statinius) nugriaunamas, kai statinys arba jo dalis yra fiziškai susidėvėję ir kelia grėsmę žmonėms bei aplinkai, ir šis pavojus nepašalinamas per viešojo administravimo subjektų, atliekančių statinių naudojimo priežiūrą, nustatytą laiką“, - teigia miesto vadovas.

Taip pat miesto meras A. Kupčinskas kreipėsi ir į Kauno apskrities viršininko administraciją, prašydamas informuoti, ar nebaigti statyti minėti viešbučiai yra užkonservuoti teisės aktų nustatyta tvarka, ar nėra fiziškai nusidėvėję ir ar nekelia grėsmės žmonėms bei aplinkai.

„Neretai pasigirsta nuomonių, kad pastatais vaiduokliais turėtų labiau pasirūpinti miesto savivaldybė, tačiau nebaigtų statyti statinių priežiūrą, jų statybos eigą pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus kontroliuoja tik apskričių administracijos. Savivaldybių administracijoms tokia teisė nėra suteikta. Todėl ir buvo kreiptasi į Apskrities viršininko administraciją, siekiant išsiaiškinti kokią grėsmę praeiviams kelia šie nebaigti statyti viešbučiai. Beje, aplinkos ministro dar 2002-ųjų metų įsakymu yra numatyta, kad sustabdžius statinių statybą, atliekami jų konservavimo darbai. Statinio konservavimo tvarkos aprašu nustatyta tvarka ir atvejais“, - sakė A. Kupčinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją