Į M.Jankaus ir M.Mažvydo gatvėse statybų bendrovės „Vilmestos projektai“ statytus daugiabučius namus pirmieji gyventojai įsikėlė prieš penkerius metus. Kiek pagyvenę naujakuriai suprato, kad buvo apgauti. Daugelis „Vilmestos projektų“ žadėtų detalių neatitiko kokybės reikalavimų.

„Visos sienos turėjo būti mūrinės, o tarp miegamųjų ir vonių turėjo būti specialūs blokeliai, kad sugertų garsą. Tačiau tie blokeliai visiškai neatlieka savo funkcijos. Garso izoliacija absoliučiai niekinė. Netgi einant laiptine sklinda ausis verčiantis užsikimšti garsas. Durys taip pat visai ne šarvo, o kažkokios neaiškios, pačios pigiausios sudėtos. Broko labai daug. Firma be jokios abejonės viską padarė taip, kad būtų kuo pigiau ir kad suspėtų viską baigti iki tam tikro termino“, – kalbėjo M.Jankaus gatvės 10-ame name gyvenanti vilnietė.

Vilniečių nepasitenkinimas netruko pasiekti prokuratūrą. „Pirmiausia byla dėl viešojo intereso buvo pasiekusi Vilniaus apygardos prokuratūrą šių metų pavasarį. Tačiau ji atmetė skundą dėl viešojo intereso gynimo. Tačiau Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą pavedė atlikti Ukmergės rajono apylinkės prokuratūrai. Prokuroras kreipėsi į teismą gindamas viešąjį interesą. Jei prokuroras mano, kad įstatymai yra pažeisti, jis turi teisę kreiptis dėl viešojo intereso gynimo“, – tvirtino pašnekovė.

Viešumos pabūgusi statybų bendrovė „Vilmestos projektai“ pati ėmėsi įtikinėti gyventojus, kad jie atsiimtų prašymus visą situaciją traktuoti kaip viešojo intereso gynimą. Įmonės vadovai patys kviečiasi gyventojus į pokalbius ir bando sušvelninti konfliktą.

Statybininkai teismui pateikė advokatų kontoros ruoštą dokumentą, kuriame prašoma atmesti ant bendrovės pečių kritusius kaltinimus. „Su pareiškėjo prašymu nesutinkame, nes jis nepagrįstas, todėl turi būti atmestas. Jei prašymas būtų patenkintas, viešasis interesas nebūtų patenkintas“, – rašoma „Vilmestos projektų“ advokatų atsiliepime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją