Avansas – 2000 eurų

Kaunietis Miroslavas susiviliojo internete rastu skelbimu, jog bendrovė „Gorstas“ itin operatyviai atlieka darbus. „Man reikėjo, kad statybininkai nugruntuotų ir nuglaistytų sienas bei lubas, parengtų jas dažymui, išgriautų vieną sieną ir atliktų nedidelius santechnikos darbus. Kai susisiekiau su „Gorsto“ vadovu Edvinu Goradausku, jis pažadėjo, kad visus reikiamus darbus padarys per dvi savaites. Patikėjau juo ir pasirašiau sutartį“, – teigė pašnekovas.

Sutartis buvo pasirašyta pernai vasarį, tačiau net ir praėjus keliems mėnesiams, darbai dar net nebuvo įpusėję.

„Kai pasirašėme sutartį, nors joje ir nebuvo tai numatyta, sumokėjau avansą – 2000 eurų. Edvinas sakė, jog pinigų reikia pirkti medžiagas. Patikėjau ir pinigus daviau. Tačiau vėliau apėmė pyktis, nes niekaip nemačiau, kur tie mano pinigai panaudoti. Per 40 dienų jie mano bute dirbo tik dvi dienas ir tai, matyt, tada, kai įspėdavau, jog atvažiuosiu“, – piktinosi Miroslavas.

Sąmatoje – išpūstos kainos

Per tas 40 dienų bute tik buvo išgriauta siena, kitos sienos buvo nugruntuotos. „Net šiukšlių, kurios liko po sienos griovimo, nesugebėjo išnešti iš buto. Kai pradėjau priekaištauti, kad remonto darbai vyksta labai lėtai, o aš jau norėčiau įsikraustyti gyventi, Edvinas pareiškė, jog reikia dar pinigų santechnikos darbams. Prašė 1000 eurų, bet daviau tik 350 eurų, nes paskaičiavau, kad tikrai turėjo likti pinigų iš anksčiau sumokėto avanso“, – pasakojo vyras.

Po kurio laiko, nors darbai dar nebuvo net įpusėję, bendrovės „Gorstas“ vadovas Miroslavui pateikė sąmatą, kiek kainavo atlikti darbai.

„Tai buvo apiplėšimas viduryje baltos dienos. Kainos sąmatoje surašytos 3-4 kartus didesnės, nei yra rinkoje. Taip jis siekė pateisinti, kur buvo išleisti visi pinigai. Aišku, tos sąmatos nepasirašiau, jam pateikiau pretenziją. Sąmatą jis pasirašė vienašališkai, o į mano pretenziją atsakė, kad ji nepagrįsta. Sąmatoje jis nurodė, kad atliktų darbų vertė yra 2050 eurų, nors jo žmonės tik nugriovė sieną, kitas nugruntavo ir atliko nedidelius santechnikos darbus“, – teigė kaunietis.

Priteistų pinigų atgauti nesitiki

Galiausiai jis suprato, kad operatyvumo kortą naudojanti bendrovė „Gorstas“ tikrai nepadarys visų darbų, todėl su ja buvo nutraukta sutartis ir pasamdyti kiti darbininkai, kurie padarė visus reiikiamus darbus.

„Geruoju Edvino prašiau, kad grąžintų dalį pinigų, nes mano buto remontui tikrai neišleido tiek, kiek daviau. Tačiau jis į kalbas nesileido“, – nemalonumus prisiminė pašnekovas.

Jis kreipėsi į teismą, kuriame siekė išsiaiškinti, ar „Gorsto“ pateikta sąmata atitinka tikrovę. „Teisme jis nė karto nepasirodė, nepateikė jokių paaiškinimų raštu. Teismas konstatavo, kad už atliktus darbus tikrai sumokėjau per daug ir įpareigojo „Gorsto“ vadovą man grąžinti apie 1100 eurų“, – maža pergale džiaugėsi Miroslavas.

Jo advokatė po teismo pradėjo ieškoti E. Goradausko, kad susitartų, kaip bus grąžinti pinigai. Tada paaiškėjo, kad jis prieš kurį laiką savo įmonę pardavė kitai bendrovei, o naujoji direktorė apie susiklosčiusią padėtį nieko nežinojo.

Vėliau ji sutiko pasirašyti taikos sutartį ir priteistą sumą grąžinti dalimis. „Tačiau po kurio laiko dingo ir ji. Mano žiniomis, Edvinas šiuo metu yra Norvegijoje, ten dirba, o „Gorstas“ nebevykdo veiklos. Internete radau informacijos, kad ši bendrovė „Sodrai“ skolinga beveik 4 tūkst eurų, todėl, matyt, laukia, kol bus iškelta bankroto byla. Kai tai nutiks, aš kreditorių sąraše būsiu paskutinis. Tiesą sakant, pinigų ir nesitikiu atgauti. Tiesiog noriu paviešinti šią istoriją, gal atsiras daugiau nukentėjusių nuo E. Goradausko“, – kalbėjo Miroslavas.

Nori išsiaiškinti, ar yra sukčius

Į tokią pačią padėtį patekusių žmonų jis ieško todėl, kad galėtų parašyti kolektyvinį skundą prokuratūrai.

„Pats vienas rašiau pareiškimą, nes, mano nuomone, Edvinas sukčiavo. Jis paimdavo avansą ir net neketindavo atlikti sutartų darbų. Jei nuolat stinga pinigų, tai kaip jis važinėja automobiliu, kurio vertė yra mažiausiai 10 tūkst. eurų? Prokuratūra mano skundą atmetė, nes esą santykius turiu aiškintis teisme civiline tvarka. Tai jau padaryta, bet reikia sustabdyti sukčiavimą, todėl ir ieškau kitų nuo šios įmonės nukentėjusių žmonių“, – teigė vyras.

DELFI pabandė susisiekti su E. Goradausku, tačiau jo mobilusis telefonas, kuris viešai skelbiamas internete, visą laiką buvo išjungtas.

Paskambinus fiksuoto ryšio telefonu, kuris internete nurodytas kaip bendrovės „Gorstas“ kontaktinis numeris, atsiliepusi moteris patikino, jog tokia įmonė nurodytu adresu veiklos nebevykdo, todėl ir telefono numeriu naudojasi kita bendrovė.

Norite pasidalyti savo patirtimi? Teko susidurti su nesąžiningais statybininkais? Turėjote bėdų remontuodami būstą? Papasakokite! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)