25,41 aro ploto namų valdos sklypą su miško dalimi prezidentė įsigijo dar 2017 metų pabaigoje. D. Grybauskaitės privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad iš pradžių įmonei „Apyvarta“ sumokėtas 10,5 tūkst. eurų avansinis mokėjimas, o vėliau dar 65 tūkst. eurų. Iš viso – 75,5 tūkst. eurų.

„Google Maps“ skaičiuoja, kad nuo naujojo D. Grybauskaitės namo Vilniaus rajono Bajorų kaime iki Prezidentūros Simono Daukanto aikštėje automobiliu važiuoti reiktų apie 20 minučių.

2018 metais D. Grybauskaitė deklaravo penkis kartus pirkusi statybinių medžiagų ir paslaugų. Įmonei „Mūro ekspertai“ sumokėta 53 948 eurai, „Alavas“ – 89 236 eurai, „Cezis“ – 72 452 eurai, „Baltic Construction Group“ – 75 077 eurai, „Gerbūvio darbai“ – 29 699 eurai.

Naujausias sandoris sudarytas 2019 metų kovo 25 dieną. Iš „Gerbūvio darbų“ įsigyta medžiagų ir paslaugų už 35 663 eurus. Bendra išlaidų suma sudaro 431 575 eurus.

Prezidentės spaudos tarnyba nedetalizavo, kas įsigyta už šias lėšas. „Prezidentė deklaruoja savo išlaidas įstatymo nustatyta tvarka“, – rašoma atsakyme DELFI.

D. Grybauskaitė anksčiau yra nurodžiusi, kad pasibaigus įgaliojimams, ji neliks gyventi Turniškėse. Prezidentės atstovai šiuo metu nepasakė, kada ji ketina išsikraustyti iš rezidencijos.

Saugomas objektas

D. Grybauskaitės namo link veda neasfaltuotas ir dulkėtas kelias. Greta vyksta ir daugiau statybų – projekte „Bajorų parkas“ numatoma keliasdešimt gyvenamųjų namų.

Birželio 3 dieną šalia įvažiavimo į namo kiemą buvo devynios transporto priemonės, o pačiame sklype matėsi du ar trys darbininkai. Prie vartų stovi ir sargo namelis.

Pušyno apsuptyje stovintis namas jau aptvertas tvora. Vienaukštis pastatas turi palyginus nedidelį kiemą, o ant jo stogo galima įžiūrėti saulės jėgainės modulius.

Registrų centro duomenimis, pastatas dar nebaigtas statyti, todėl jo plotas nenurodomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)