Pigaus būsto paieškas geriausia pradėti nuo Palangos autobusų stoties. Čia daugiausia dirba garsiosios Palangos močiutės, siūlančios pigiausius kambarius.

Antradienio popietę pasisukiojęs autobusų stotyje, pamatau pensininką su saulės akiniais. Iš jo užančio išlindusi lentelė „Kambarių nuoma“. Pasiteirauju, ką senolis siūlo. Jis mane apipila klausimais.

„Kiek laiko nori gyventi? Keliese? Ar čia dirbi, ar tik trumpam?“, – domisi pensininkas. Jis pats papasakoja su žmona gyvenantis keturių kambarių bute netoli autobusų stoties ir nuomojantis du dviviečius kambarius. Pirmenybę vyras teiktų Palangoje dirbančiam asmeniui – tai jam garantuotų stabilias pajamas.

Tačiau nuomotojui nepatinka, kad kambaryje gyvenčiau vienas. „O jei norėsi kažką parsivesti namo?“, – šypsosi pensininkas. Vyras kambarį išnuomotų už 25 Lt parai vienam asmeniui. Po kurio laiko jis nusileidžia ir sako, kad jei apsistočiau bent dviem nakvynėms, mane vieną priimtų už 30 Lt. „Pigiau Palangoje jau nebūna“, – tvirtina senolis.

Kodėl nepagyvenus kioske?

Tačiau pasidairę po Palangą įsitikinome, kad būna ir dar pigiau. Žinoma, jei nesate išrankus ir vietoje dušo pasitenkinsite apsiprausimu jūroje.

Užsukame į vieną namą Piktuižio gatvėje. Iki centrinės J. Basanavičiaus gatvės – 5 minutės pėsčiomis. Paklausus, ar yra nuomojamų studentiškų kambarių, sodybos kieme sutiktas vyras mosteli ranka į ūkinį pastatą. Siūlomame verandos kambarėlyje telpa trys lovos, ankštame prieškambaryje įrengta mini virtuvė.

Išsiaiškiname, kad apsistojus 2-3 nakvynėms, išsiverstume už 15 Lt žmogui. Tikrai ekonomiškas variantas po linksmybių galvas norinčiam padėti jaunimui.

Žingsniuojame toliau. Centre esančioje Kretingos gatvėje akys užkliūva už kambarių nuomos skelbimų. Užmetu akis į namo kiemą. Jame mane sudomina maži namukai. „Jaučiu žemas kainas“, – juokaudamas sakau kolegai.

Kambarių nuomotoja, išgirdusi, kad ieškome studentiško būsto, prisipažįsta jaunimu nesižavinti. „Į namą tikrai jūsų neleisiu, grįšite naktį, visus prikelsite“, – rėžia moteris.

Tačiau ji sutiktų studentus priglausti lauko nameliuose ir sutinka juos pademonstruoti. Mažiausia galima nakvynės kaina – 20 litų nakčiai. Įkišęs nosį į siūlomą namelį, užuodžiu pelėsių tvaiką. Tačiau ko nepadarysi dėl noro ilsėtis Palangoje. Šalia namelių įrengtas ir bendras tualetas. Jei bus pageidavimas, moteris pažada pasiūlyti ir šaldytuvą, o jei į vienvietę lovą kažką sumąstysiu pasiguldyti, duos ir antrą pagalvę.

Maži lauko nameliai – ne viskas, ką savo erdviame kieme siūlo šeimininkė. Pasak jos, galima gyventi buvusiuose kioskuose, kurie jai atiteko mirus pažįstamui. Kioskų išvaizda nepakitusi nuo tų laikų, kai jie buvo naudojami pagal paskirtį. Pasinaudojęs proga, pro prekybai skirtą langelį įkišu galvą į vidų. Jame – lova, pakabos, spintelė pasidėjimui.

„O kur dušai?, – klusteliu nuomotojos. Šeimininkė į mane pasižiūri nustebusi: kaip už 20 Lt galima reikalauti dušų? Ji parodo lauke įrengtą kriauklę, kurioje ir bus galima apsiprausti.

Dar daugiau būsto nuomos pasiūlymų rasite ties įvažiavimu į Palangą. Čia butai, kambariai, apartamentai siūlomi tiesiog pakelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)