Bendrovės „Beijing Zhongkun Investment Group Co“ steigėjas Huangas Nubo, liepos 16 dieną duodamas interviu Pekine pareiškė, kad formali investavimo sutartis bus pasirašyta „ne vėliau kaip spalį“. Nuomos kaina bus maždaug milijonu JAV dolerių mažesnė už pirkimo kainą ir sieks „šiek tiek mažiau“ kaip 7,8 mln. dolerių (beveik 20 mln. litų). Daugiau detalių Huangas Nubo nepateikė.

Pernai lapkritį Reikjaviko valdžia atmetė „Beijing Zhongkun Investment“ prašymą įsigyti 300 kvadratinių kilometrų žemės, pareikšdama, kad tai būtų „nesuderinama“ su įstatymu, draudžiančiu užsieniečiams įgyti nuosavybės teisę į žemę.

Huangas Nubo ketina Islandijoje įkurti kurortą ir kalnų parką. Vėliau planuoja investuoti kaimyninėse šalyse, tarp jų Danijoje ir Švedijoje. Milijardierius tai įvardijo kaip „Šiaurės kurorto platformą“.

„Nuomos sutartis taip pat priimtina, o galutinis rezultatas nėra blogas, - įsitikinęs Huangas Nubo. - Bendra mūsų investicijų suma bus kiek mažesnė nei 200 mln. dolerių, tačiau čia tai nėra mažas sandėris“.

„Beijing Zhongkun Investment“ ketina pastatyti viešbutį, apie šimtą vilų ir įrengti golfo laukus maždaug dešimties kvadratinių kilometrų statyboms tinkamame plote, kurį tikisi išsinuomoti 40 metų, su teise pratęsti sutartį dar tokiam pačiam laikotarpiui.

Milijardieriaus tvirtinimu, likusieji 300 kvadratinių kilometrų bus paversti kalnų parku, siūlysiančiu iš viso pasaulio atvykusiems turistams tokias paslaugas, kaip žygiai pėsčiomis, jodinėjimas žirgais bei sklandymas.

Huangas Nubo teigia, kad šio projekto išlaidoms padengti pakaks vien parduoti minėtą šimtą vilų, kurias įsigis daugiausia turtingi kinų pirkėjai. Vis dėlto, projekto sąmatos jis neatskleidė.

Milijardierius taip pat ketina steigti vietos įmones, kurios rūpinsis turizmo, viešbučių ir nekilnojamo turto reikalais, bei prekybos bendrovę, importuosiančią Islandijos jūrų gėrybes Kinijos piliečiams, susirūpinusiems vietos maisto saugumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)