„Labai didelė dalis ukrainiečių išvyko į savo tėvynę. Turime kitą rodiklį, kurį, matyt, mūsų namų rinkoje nepastebime, tai statybos paslaugų eksporto rodiklis. Matyt, šiais metais turėsime statybos paslaugų eksporto rekordą, statybininkai užsienyje bus atlikę darbų daugiau nei už pusę milijardo, tai didžiulė suma mūsų mažai statybos bendruomenei.

Galvoju, kad Lietuvos statybininkai vis daugiau įgauna pasitikėjimo užsienio rinkose ir šie rodikliai turbūt atspindės tikrąją situaciją. Manau, kad statybininkai užsienyje ateityje dar daugiau atliks darbų, kadangi yra stabilesnis atsiskaitymas. Ko gero uždirbti galima daugiau, užsienyje netaikomas mažiausios kainos principas. Ten daugiau siekiama kokybės ir tvarumo statiniuose. Ateitis laukia ta, kad Lietuvos statybininkai užsienyje daugiau kaip 15 proc, apimčių darys ne namų rinkoje.

Didelė tikimybė, kad Lietuvoje statybos paslaugos gali brangti vien todėl, kad statybininkų nemaža dalis bus išvežama įgyvendinti sutartis už Lietuvos ribų. Nežiūrint to, kad rinka gali kažkiek susitraukti, bet kainos gali nemažėti“, – laidoje „Piniginiai reikalai“ dabartinį statybų sektoriaus vangumą Lietuvoje komentavo Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Kitose ES šalyse kainos kris, bet ne Lietuvoje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)