Logistikos centras, įsikursiantis Vilniuje, Zigmantiškių gatvėje, šalia Lentvario, aptarnaus visą „Maxima“ prekybos tinklą – iš viso 251-ą parduotuvę šalyje, užims beveik 43000 kv. m., o administracinės patalpos sieks apie 3000 kv. m. Logistikos centro statybų leidimą bendrovė gavo kovo pabaigoje.

Naujasis logistikos centras yra didžiausias infrastruktūrinis „Maxima LT“ projektas per 30 gyvavimo metų. Į logistikos centrą bendrovė investuos 70 mln. eurų.

Sukurs apie 200 naujų darbo vietų, daugiau naudų darbuotojams

Naujajame centre dirbs 450 darbuotojų, bus sukurta apie 200 naujų darbo vietų. Darbuotojams bus įrengtos poilsio zonos, persirengimo kambariai ir tęsiama darbo drabužių keitimo bei skalbimo paslauga.

„Investuosime į prekių rūšiavimo automatizavimą, o tai leis sumažinti darbuotojų fizinį krūvį. Valgykloje darbuotojai turės galimybę valgyti šviežius, ką tik pagamintus patiekalus. Vairuotojai turės atskirus poilsio kambarius bei galės naudotis jiems įrengtais dušais“, – kalba prekybos tinklo „Maxima“ Tiekimo grandinės valdymo departamento direktorė Vaida Ruzgaitė Siautilienė.

Šalia logistikos centro bus įrengta lengvųjų automobilių stovėjimo aikštelė su patogiu ir saugiu patekimu į pastatą. Virš sunkiojo transporto srautų bus įrengta pėsčiųjų galerija, per kurią darbuotojai pateks į antrąjį pastato aukštą. Automobilių aikštelėje bus įrengtos vietos elektromobiliams, stoginė paspirtukams bei dviračiams su galimybe pasikrauti.

„Maxima LT“ logistikos centras

Gyventojams – šviesoforinė sankryža, lėtėjimo ir greitėjimo juostos

Naujasis logistikos centras statomas prioritetinėje Vilniaus miesto teritorijoje, skirtoje pramonės ir sandėliavimo objektams vystyti, tačiau apylinkėse sparčiai plečiasi ir gyvenamųjų namų kvartalai. Dėl šios priežasties bendrovė sieks užtikrinti draugišką kaimynystę.

Su Vilniaus savivaldybe šiuo metu derinamas žaliosios erdvės, kuri atskirs įmonės veiklos zoną nuo aplinkinių gyventojų teritorijos, įrengimo projektas. Nors transporto eismas teritorijoje išaugs, statybų projektas parengtas taip, kad vietos gyventojams rūpesčių tai nesudarytų. Apie 85 proc. sunkiojo transporto parkavimo vietų bus įrengtos logistikos centro vidiniame kieme, tad gatvėje jie neužims stovėjimo vietų, nekels triukšmo ir nepatogumų gyventojams.

Norėdama užtikrinti eismo saugumą, savo lėšomis „Maxima LT“ įrengs Zigmantiškių g. atkarpą ir rekonstruos Fabriko g. ir A16 kelio sankryžą – įrengs šviesoforo reguliuojamą sankryžą, lėtėjimo ir greitėjimo juostas. Tikimasi, kad pavyks darbus atlikti dar iki tol, kol pradės judėti sunkusis transportas – iki 2024 m. pabaigos. Siekdama statybų metu palengvinti judėjimą Fabriko g., artimiausiu metu bendrovė planuoja įrengti laikiną įvažiavimą į statybų vietą.

Koncentruosis į šviežią maistą

Į logistikos centrą bus perkeltos visos šviežios prekės iš bendrovei priklausančių temperatūrinių logistikos centrų bei tinklo partnerių. Logistikos centras vienu metu galės priimti apie 120 tiekėjų automobilių. Naujajame pastate bus priimamas ir į parduotuves skirstomas šviežias maistas, pavyzdžiui, mėsa, pienas, vaisiai ir daržovės bei „Maximos“ meistrų pagaminti kulinarijos ir konditerijos gaminiai.

„Skiriame daug dėmesio tiekimo grandinei modernizuoti ir optimizuoti. Tobulindami produkcijos tiekimo grandinę, siekiame sumažinti aplinkos taršą, taupome laiką, sukuriame geresnes darbo sąlygas tiek mūsų darbuotojams, tiek partneriams ir tiekėjams“, – sako V. Ruzgaitė Siautilienė.

Taip pat planuojama įrengti saulės elektrinę, kuri pastatą aprūpins didžiąja dalimi reikiamos elektros energijos, o šviesus pastato stogas vasarą leis sumažinti vėsinimo kaštus.

„Maxima LT“ logistikos centras

„Šio logistikos centro statybos simbolizuoja naują etapą – dirbsime ne tik efektyviau, bet ir kur kas tvariau. Pasirinkti sprendimai leis perorganizuoti prekių pristatymą į parduotuves: supaprastinti priėmimo procedūras, sumažinti sunkiasvorių automobilių skaičių ir pasiekti patogesnį bei gamtai palankesnį prekių pristatymą – parduotuvės prekes gaus greičiau ir vienu pristatymu, sutrumpės prekių pristatymo laikas nuo užsakymo pateikimo.

Šviežias maistas į parduotuves keliaus iš vieno logistikos centro, tad pirkėjus pasieks dar greičiau, o tai teigiamai atsilieps ne tik maisto kokybei ir kainai, bet ir aplinkai“, – kalba Tomas Rupšys, „Maxima LT“ generalinis direktorius.

Produktų šaldymo patalpose bus įrengti modernūs, aplinkai draugiški šaltnešiai, kurių šaldymo metu išskirta šilumos energija bus naudojama kitų patalpų šildymui. Tad bus pasitelkti ir atsinaujinančios energijos ištekliai.

Šiuo metu didžiausias šalies prekybos tinklas turi 6 logistikos centrus ir bendradarbiauja su dviem partneriais, „Maxima LT“ teikiančiais logistikos paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)