„Susirinkome pasidžiaugti, kad Kaunas ryškiai 1:0 laimi prieš Vilnių. Šiai dienai stovime stadione, kuriam iki atidarymo liko mėnuo ir maksimum dvi savaitės, sukabinsime tablo, žolę pasodinsim ir t.t.“, – trečiadienį žurnalistams Dariaus ir Girėno stadione teigė V. Matijošaitis.

Meras tvirtina, kad koncesininko šiuo metu stadionas neturi, dėl buvusios pandemijos bei neaiškumo, kokia bus darbų eiga. Anot jo, šiuo metu viskas darbų prasme vyksta pagal planą.

„Netgi galiu pasidžiaugti, kad matau, jog šis stadionas bus turbūt pigiausias Baltijos šalyse, nes mums jo kaina išeis apie 43 mln. eurų. Lygiai tokio paties dydžio Vilnius planuoja žymiai brangiau ir taip toliau, bet mes kitų pinigų neskaičiuojame“, – sakė V. Matijošaitis.

Jo teigimu, atidarymo data priklausys tiek nuo įvairiausių likusių darbų stadione, tiek nuo to, kaip seksis parinkti koncesininką.

„Čia reikės ir futbolo varžybas suorganizuoti, kažką įdomiau padaryti, kaip sakoma, čia ne mero, o jaunimo darbas“, – aiškino Kauno meras.

ELTA primena, kad Kaune baigiama Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija. Po jos, stadionas atitiks ketvirtąją UEFA kategoriją.

Daugiafunkciame sporto centre vyks ne tik aukščiausio lygio futbolo rungtynės, bet ir didieji koncertai bei kiti renginiai.

Žalia veja turės automatinę laistymo sistemą, atitiks aukščiausius standartus. Varžybos čia galės vykti ištisus metus. Stadione suplanuota įrengti keturias atramas prožektoriams ir sumontuoti kelis šimtus šviestuvų virš tribūnų.

Užbaigus greta vykstančias uždaro maniežo statybas, ateityje stadionas pretenduos ir į tarptautinius lengvosios atletikos čempionatus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją