Kaip BNS teigė Lietuvos marijonų vienuolijos vyresnysis Andrius Šidlauskas, pasibaigus rekonstrukcijos sutarties laikui pastatą nuspręsta parduoti, nes jame vykdoma veikla buvo nuostolinga.

„Jungtinės buvo lėšos – mūsų ir iš dalies finansuojama per Europos Sąjungos plėtros programą turizmo pritaikymo reikmės. Sutartis įvykdyta. Praėjus skirtam laikotarpiui, veikla buvo vykdoma. Ji buvo nuostolinga, tai buvo priimtas sprendimas atsisakyti tos veiklos ir pastatą perduoti privačiai įmonei“, – sakė A. Šidlauskas.

Po 2013–2014 metais vykusios rekonstrukcijos čia buvo įsikūręs Palaimintojo Jurgio Matulaičio piligrimų centras, retų spaudinių fondą turinti biblioteka ir svečių namai „Domus Beati“.

Marijonų vienuolynas pastatą pardavė Marijampolėje registruotai bendrovei „Donkasta“, tačiau jos vadovas Rimantas Vyšniauskas nebuvo linkęs atsakyti, kokiu tikslu pirko pastatą bei kokia sandorio vertė.

„Čia ne jūsų reikalas“, – BNS sakė įmonės vadovas.

Tuo metu Marijonų vienuolijos vyresnysis A. Šidlauskas tikino, kad pastatas parduotas „už rinkos kainą“, tačiau jos neatskleidė, o jame naujieji savininkai ketina vykdyti viešbučio verslą.

„Kiek žinau, jų bendrovė turi Marijampolėje viešbutį ir jie ketina plėstis. Matyt, turi planų, kad bus lankytojų, palaikyti tą paveldą, jį išsaugoti ir tai, kas padaryta, toliau tęsti tą veiklą“, – teigė A. Šidlauskas.

„Tai yra rinkos kaina, kuri yra provincijos lygyje, tikrai tai nėra milijonai“, – pridūrė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad už pastatą gautos lėšos bus skirtos marijonų vienuolių plėtrai Azijos šalyse.

„Pardavimo lėšos bus skiriamos Azijos misijos plėtrai. Marijonai plečiasi Indijoje, Filipinuose ir kitose Azijos šalyse. Tame yra ir sielovada, ir švietimo įstaigos, ir formacija“, – sakė Marijonų vienuolijos vyresnysis.

1927 metais statytas Marijonų spaustuvės ir bibliotekos pastatas įeina į Marijampolės šv. arkangelo Mykolo bažnyčios ir Marijonų vienuolyno statinių kompleksą, jis saugomas valstybės ir įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Šis pastatas buvo rekonstruotas, pritaikant jį turizmo reikmėms. Rekonstrukciją įgyvendino viešoji įstaiga Marijampolės kultūros ir istorinio paveldo turizmo centras.

Per porą metų iš ES lėšų rekonstrukcijai skirta apie 1 mln. eurų (3,2 mln. litų).