Kaune, V. Krėvės pr. 129, esančio komercinio nekilnojamojo turto įsigijimas yra antroji „Union RE Core Fund I“ fondo investicija. Nekilnojamojo turto objektą sudaro gamybinės, sandėliavimo, administracinės paskirties patalpos. Objektas įsikūręs strategiškai geroje Kauno miesto dalyje su puikiai išvystyta infrastruktūra, šalia automagistralės A1 ir šiuo metu yra 100 proc. išnuomotas. Fondas šį objektą įsigyja iš uždarosios akcinės bendrovės „Cetarium“.

„Nepaisant COVID-19 apribojimų ir augančių žaliavų bei darbo jėgos sąnaudų, dauguma verslo sektorių šiemet didina apsukas, o verslo kreditavimo poreikis yra smarkiai išaugęs. Nekilnojamojo turto rinka taip pat išlieka dinamiška, investuotojai itin domisi gamybinės paskirties projektais, tačiau ir biurų segmentas išlieka aktualus, nepaisant COVID-19 pandemijos poveikio. „Union Asset Management“ investicija tuo ir įdomi, kad objektas yra daugiafunkcis ir lengvai transformuojamas, be to, jis jau turi patikimus nuomininkus ir gali būti plečiamas valdomame žemės sklype, kas suteikia nuomininkams lankstumo augant gamybos apimtims“, – sakė „Luminor“ banko nekilnojamojo turto finansavimo ekspertas Gediminas Kesminas.

Pastatas V. Krėvės pr. 129

„Įsigydami jau antrąjį „Union RE Core Fund I“ fondo objektą toliau tęsiame fondo portfelio formavimą, ypatingą dėmesį skirdami industrinės, susijusių paslaugų paskirties nekilnojamam turtui. Manau, kad šiuo metu tai viena perspektyviausių komercinio nekilnojamojo turto investicinių krypčių, turinčių didelį potencialą vertės augimui. Nuomos pajamingumo skirtumo tarp biurų ir logistikos segmentų mažėjimo tendencija bei išaugusios tokio tipo sandorių apimtys tai tik patvirtina“, – teigė „Union Asset Management“ valdybos narys ir „Union RE Core Fund I“ fondo valdytojas Andrius Baranauskas.

Pirmoji „Union RE Core Fund I“ fondo investicija buvo atlikta šių metų vasario mėnesį – įsigytas „Sostena“ automobilių paslaugų centro projektas Vilniuje. Objektas šiuo metu yra plėtojamas ir jame 2022 m. pirmą ketvirtį veiklą pradės „Renault“ ir „Dacia“ automobilių priežiūros ir remonto centras, taip pat automobilių pardavimo salonas.

„Union RE Core Fund I“ fondas pradėjo veikti šių metų sausį ir per pirmus dvejus metus planuoja visiškai suformuoti valdomą portfelį, kurio vertė turėtų siekti 40 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją