Daugelio londoniečių jau nebestebina makabriški pasiūlymai – pavyzdžiui, išsinuomoti sandėliuką po laiptais už 500 svarų per mėnesį kainą.

Besilaikant aukštoms nuomos kainoms, nenuostabu, jog verslininkai baiminasi to, kad pragyvenimo kaina gali atbaidyti didelę dalį talentingų darbuotojų nuo noro įsikurti Anglijos sostinėje.

Reaguodamas į situaciją, Londono meras Sadiq Khan paskelbė, kad Londono valdžia siūlys darbuotojams pagalbą dėl nuomos – politikas kviečia ir kitus Londono darbdavius pasekti šiuo pavyzdžiu.

Naujieji planai – kampanijos, pavadinimu "Penkiasdešimt tūkstančių namų" (angl. "Fifty Thousand Homes"), dalis. Londono darbdaviai raginami savo darbuotojams mokėti Londono minimalią pragyvenimo algą – 9.75 svaro per valandą (likusioje Jungtinėje Karalystėje ši alga yra 8.45 svaro per valandą).

Darbdaviai taip pat raginami savo darbuotojams pasiūlyti finansinę paramą, įskaitant paskolas be palūkanų tiems, kurie susiduria su sunkumais nuomojantis būstą.

Daugiau nei 100 darbdavių, tarp kurių - didelės kompanijos, tokios kaip "Arup", "Mace Group" ir "Grant Thornton UK LLP" jau įsitraukė į kampaniją, remiamą apgyvendinimą teikiančios labdaringos organizacijos "Shelter".