Pagal pranešimą, tarp ketvirtadienį parduotų objektų yra biurų kompleksas sostinėje, adresu Aguonų g. 24 ir 26. Pastatų kompleksą, kurio plotas siekia 6,5 tūkst. kv. m, įsigijo UAB „Gedimino 46“ už 5,8 mln. eurų, įskaitant PVM.

„Pirmajame šių metų aukcione sėkmingai pavyko parduoti vieną brangiausiai vertinamų objektų. Geras šių metų startas mus optimistiškai nuteikia būsimiems aukcionams, kuriuose rinkai taip pat siūlysime gerose vietose esančius ir turinčius plėtros galimybes pastatus“, - sako „Lietuvos energijos“ finansų ir iždo tarnybos direktorius Darius Kašauskas.

Aukcione parduoti ir kiti patrauklūs objektai: pastatų kompleksas Klaipėdoje, Liepų g. 64, parduotas už 3,9 mln. eurų, įskaitant PVM. Kaune parduoti pastatai, esantys Chemijos g. 4, už 2,5 mln. eurų, įskaitant PVM, ir Masiulio g. 16 - už 945 tūkst. eurų, įskaitant PVM. Aukcione taip pat parduotas Jurbarke, Užtvankos g. 9, esantys pastatai už 367 tūkst. eurų, įskaitant PVM.

Aukcioną, kuriame parduotas sostinės Aguonų g. 24 ir 26 esantis objektas, organizavo „Inreal“, kitų parduotų objektų aukcionus organizavo „Newsec“.

„Įvykęs pardavimas patvirtino teisingą sprendimą keisti pardavimo būdą ir suteikti daugiau laisvės pačios rinkos savireguliacijai“, - sakė „Inreal“ Tarpininkavimo departamento vadovas Julius Belanoška. Pasak jo, Aguonų gatvė, skirianti sostinės Senamiestį ir Naujamiestį, - viena labiausiai besikeičiančių ir aktyviausiai plėtojamų teritorijų Vilniuje, o parduotas biurų kompleksas šioje gatvėje turi realias plėtros galimybes.

Neparduotam biurų kompleksui P. Lukšio gatvėje bus skelbiamas kitas aukcionas.

Šiais metais „NT Valdos“ ir toliau parduoda energetikos grupės pagrindinėje veikloje nenaudojamą turtą, todėl pirkėjai yra kviečiami domėtis ir pasinaudoti šia galimybe.

Nuo 2016 m. „Lietuvos energija“ viešuosiuose aukcionuose ir konkursuose yra pardavusi nekilnojamojo turto už 90 mln. eurų, įskaitant PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)