Negalutiniais Registrų centro duomenimis, praėjusį mėnesį pirkimo sandoriais perleista 10 450 nekilnojamųjų daiktų. Tai yra 5,6 proc. daugiau nei kovą, o lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, šis balandis yra 11,7 proc. aktyvesnis.

„Balandis buvo aktyvus visuose NT rinkos segmentuose, o gyvenamųjų namų bei žemės sklypų pardavimai ūgtelėjo žymiau. Tolygiai augantį NT rinkos aktyvumą stebime nuo metų pradžios, o šio balandžio rezultatas primena 2014 m. pavasarį, kai aktyvumą kurstė euro įvedimas,“ – sako Arvydas Bagdonavičius, Registrų centro direktoriaus pavaduotojas turto vertinimui.

Pirkimo sandoriais perleistų gyvenamųjų namų skaičius balandį, lyginant su kovu, išaugo 13,4 proc. ir siekė 846, rašoma pranešime spaudai. Lyginant su pernykščiu balandžiu, šis balandis namų rinkoje buvo 4,7 proc. aktyvesnis.

Balandį pirkimo sandoriais perleisti 5267 žemės sklypai. Tai yra 8 proc. daugiau tiek lyginant su kovo, tiek su 2015 m. balandžio rezultatais.

Didžiausią NT rinkos dalį atsiriekiančiame butų segmente fiksuoti kiek kuklesni pokyčiai. Balandį pirkimo sandoriais mūsų šalyje nauji savininkai įgijo 2922 butus – 5,9 proc. daugiau, nei kovą. Lyginant su 2015 m. balandžiu, praėjęs mėnuo butų pardavėjams buvo 21,2 proc. sėkmingesnis.

Ypač aktyvūs pirkėjai buvo didžiausia pasiūla pasižyminčiame Vilniuje – čia butų praėjusį mėnesį pirkimo sandoriais perleista daugiausiai per dvejus metus. Vis dėlto Kaune ir Klaipėdoje pirkėjai buvo pasyvesni, nei pirmąjį pavasario mėnesį.