Gdansko inžinierių sumanytą povandeninį viešbutį sudaro du diskai: 30 metrų spindulio plieninis diskas, kuris bus panardintas į 10 metrų gylį, bei beveik toks pat diskas virš vandens.

Povandeniniame diske suprojektuota apie 20 viešbučio kambarių, išdėstytų palei jo briauną, kad iš kiekvienos gyvenamosios patalpos langų būtų matyti povandeninis kraštovaizdis. Antrajame diske bus viešbučio aptarnavimo ir bendros patalpos.

3 tūkst. tonų sveriančio povandeninio disko balastas bus vanduo, sutelktas rezervuare, įrengtame objekto dalyje virš vandens. Avarinės situacijos atveju rezervuaras atsivertų ir, išleidus vandenį, diskas išnirtų, aiškina specialistai.

Povandeninis viešbutis suprojektuotas galvojant apie vietoves, kuriose vanduo yra toks skaidrus, kad galima stebėti koralinį rifą ir povandeninius gyvius.

Pasaulyje jau yra pastatų, iš kurių galima stebėti povandeninį gyvenimą. Pavyzdžiui, Maldyvuose veikia povandeninė klubo salė ir restoranas. Tačiau niekur iki šiol nepastatytas povandeninis viešbutis, teigia lenkų projektuotojai iš Gdynės firmos "Deep Ocean Technology".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)