Be jokių apribojimų bus galima nusipirkti tik 30 arų. Įstatymas numato sustabdyti valstybei priklausančios žemės pardavimą 5 metams, išskyrus žemę iki 2 hektarų, kuri bus skirta ne žemės ūkio produkcijos gamybai, o gyvenamųjų namų, sandėlių arba verslo logistikos centrų statybai – informuoja Lenkijos spaudos agentūra PAP.

Žemę įsigyti galės tik individualūs ūkininkai arba fiziniai asmenys, kurie valdo 300 hektarų, turi žemdirbio išsilavinimą ir ne mažiau kaip 5 metus gyvena tame pačiame valsčiuje, kurioje yra nors vienas ūkininko sklypas.

Žemės įsigijimo pirmumą turės Nekilnojamojo žemės valdymo agentūra, tačiau to negalės daryti arba paveldėti ūkį pažįstami žmonės.

Seimas taip pat priėmė įstatymą, leidžiantį žemės pirkime dalyvauti jauniems ūkininkams iki 40 metų, kurie gavo lėšų iš ES fondų ir turi ne mažesnį kaip trijų metų žemdirbystės patyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)