Vietoj buvusios Seimo poilsiavietės 14 hektarų plote iškilęs kompleksas stovi ant Ungurio ežero kranto, apsuptas Aukštadvario regioninio parko miškų. Tiesa, mediena poilsiavietės statiniams keliavo ne iš gretimų apylinkių, bet atplaukė laivais iš Kanados. „IDW Esperanza Resort“ statyboms naudoti raudonojo kedro ir maumedžio rąstai.

„Ši vieta mums pasirodė tinkama įgyvendinti viziją, atkeliavusią iš Britų Kolumbijos provincijos Kanadoje, kur yra populiarūs kedro statiniai. Esminis šio pramogų komplekso išskirtinumas ir yra ši karališka statybinė medžiaga“, - DELFI sakė komplekso vadovas Tomas Maknickas.

Maždaug trečdalį šio viešbučio svečių sudaro Lietuvos gyventojai, likusią dalį – iš svetur darbo ar poilsio reikalais į Lietuvą atvykę užsieniečiai, tarp kurių buvo ir Holivudo žvaigždės, politikos, sporto ir meno pasaulio įžymybės ir net arabų kraštų šeichas.

„Visų pirma ši vieta orientuota į tokį klientą, kuris vertina ypatingą prabangą, ramybę, privatumą ir saugumą. Taip pat orientuojamės į žmones, kuriems reikia aukščiausio aptarnavimo lygio“, - kalbėjo pašnekovas, paklaustas, kas lankosi viešbutyje.

Pramogauti ir lankytis restoranuose gali tik „Esperanza VIP“ klubo nariai su šeimomis ir draugais arba tie, kurie nakvoja viešbutyje, dalyvauja komplekse vykstančiame renginyje.

Pagrindiniame „Esperanza“ komplekso pastate yra „La Esperanza“ restoranas, SPA centras su baseinu, sauna, kosmetologijos ir masažų kambariais, konferencijų salės, pramogų zona, sporto salė. Gretimame pastate - „La Terraza“ restoranas ir 34 kambariai, kuriuose gali tilpti iki 80 svečių.

Tiesa, nakvynė nėra pigi – vasarą kambarys kainuoja 180-490 eurų, žiemą - 150-450 eurus.

Išskirtiniams svečiams siūloma atskira 180 kv.m. vila. Jos kaina, priklausomai nuo sezono, siekia iki 5 tūkst. eurų už naktį.

34 kambarių kompleksą aptarnauja daugiau nei šimtas darbuotojų. Skelbiama, kad čia galima užsisakyti masažą, kurį padarys meistrė iš Tailando arba nueiti į ant ežero kranto esančią rusišką pirtį pas patyrusį pirtininką.

Privatumą mėgstančių svečių laukia ne tik 14 hektarų privatus miško parkas, Ungurio ežeras, kuriame galima žvejoti, maudytis ar pasiplaukioti valtele, bet ir sraigtasparnių nusileidimo aikštelė.

„Natūralumas, tikrumas ir paprastumas yra šalia ypatingos prabangos. Pavyzdžiui, įeinant į restoraną masyvių kedro rąstų fone galima grožėtis „Swarovski“ kristalų sietynais, o viešbutyje nėra nė vieno vienodo kambario. Interjerą kūrusi suomių dizainerė pasirūpino, kad kiekviename kambaryje būtų šiek tiek kitas atspalvis ir nuotaika, kad svečiai turėtų didesnį pasirinkimą“, - tvirtino viešbučio vadovas.

Viešbučio svečiai gali patys pasigauti žuvį, kurią jiems pagamins virtuvės šefai, tarp galimų pramogų svečiams minimas ir grybavimas miške.

Teritorijoje auginami egzotiški paukščiai, o ekologiškame darže auginamos daržovės, uogos, prieskoninės žolelės, gėlės.

„Užsienio svečius labai žavi tai, kad tik įvažiavus galima pamatyti ekologišką daržą, kuriame užaugusios daržovės, vaisiai, prieskoniai, gėlės keliauja tiesiai į restoraną. Naujų potyrių mėgėjai gali susipažinti su daržu iš arčiau. Virtuvės šefas mielai supažindins su augančiomis, daržovėmis ir prieskoniais, o pasiraitojus rankoves ir užsidėjus botus yra galimybė ir paravėti“, - šypsojosi T. Maknickas.

DELFI primena, kad manekenus gaminanti įmonė „IDW“ šį kompleksą pradėjo statyti 2007 m., o duris lankytojams jis atvėrė 2009 m. Iš pradžių jis buvo uždaro tipo poilsio vieta tik tam tikro rato žmonėms, tačiau nuo prieš kelerius metus čia nakvynę gali užsisakyti visi norintys.

Kovą buvo paskelbta, kad vasario pabaigoje šiam viešbučiui suteiktas Amerikos viešbučių ir apgyvendinimo įstaigų mokymo instituto (AHLEI - American Hotel and Lodging Educational Institute) „Guest Service Gold“ statusas.

„IDW Esperanza Resort“ vadovas tuomet sakė, kad tai yra pirmasis apdovanojimas, kurį institutas teikia Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (540)