Pradėti reikėtų nuo geros: Vilniaus apygardos teismas dar balandį nusprendė, kad verslininkui 1,176 mln. eurų (4,06 mln. Lt) paskolą suteikęs SEB bankas gali per pasirinktą antstolį priverstinai varžytinėse parduoti įkeistą turtą.

L. Pinkevičius bankui buvo įkeitęs 2 tūkst. kv. metrų ploto administracinį pastatą, kuris buvo įvertintas 4,4 mln. Lt.

Po krizės didelėse skolose skendintis L. Pinkevičius dar bando gelbėti šį turtą – teismui apskundė antstolės vykdomojo dokumento, kurio pagrindu ji pradėjo vykdyti vykdymo veiksmus, teisėtumą.

Prašymą išnagrinėjęs apylinkės teismas priėmė palankią nutartį – nevertindamas L. Pinkevičiaus pateikto skundo pagrįstumo nusprendė pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir uždraudė pastatą parduoti iš varžytinių, kol nebus išnagrinėtas jo skundas dėl antstolės veiksmų.

Nors šis sprendimas ir palankus L. Pinkevičiui, tačiau, deja, geras naujienas veja blogosios: verslininkui teks paieškoti pinigų ne tik skoloms bankui sumokėti, bet ir „smulkesnėms“ išlaidoms – tas pats teismas kitoje byloje paskelbė milijonieriui ir nepalankų teismo įsakymą.

Paaiškėjo, kad bendrovė „Vilniaus vandenys“ teismui pateikė ieškinį, kuriame teigia, jog prabangių namų kvartale Meškeriotojų g. gyvenantis L. Pinkevičius jau ilgą laiką nemoka už tiekiamą vandenį.

Bendrovės darbuotojai paskaičiavo, kad verslininko įsiskolinimas viršija daugiau kaip 2,2 tūkst. Lt.

Šią sumą bei palūkanas ir bylinėjimosi išlaidas „Vilniaus vandenys“ paprašė priteisti iš namo šeimininko – teismas šį prašymą patenkino. Tiesa, teismo įsakymą L. Pinkevičius dar gali skųsti, jeigu su juo nesutinka.

Teismuose yra nagrinėjama ir daugiau bylų dėl L. Pinkevičiaus ir jo įkurtos „Ranga IV“ skolų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)