Tačiau tokie sunkius laikus išgyvenančio verslininko nuogąstavimai yra nepagrįsti – nėra pagrindo skirti pakartotinę ekspertizę naujai kainai nustatyti, mano Vilniaus miesto apylinkės teismas.

L. Pinkevičiaus skundą išnagrinėjęs teisėjas Vitalijus Abramovičius nustatė, kad sostinės antstolė Brigita Palavinskienė pagrįstai nutarė Lentvario dvarą parduoti už 4 mln. litų. Būtent tokio dydžio pretenziją (1 mln. 146 tūkst.eurų) verslininkui yra pareiškęs SEB bankas.

Pasak teismo, L. Pinkevičius nepateikė jokių argumentų, patvirtinančių, kad anksčiau atliktos ekspertizės akte nurodyta neteisinga turto rinkos vertė – 4 mln. Lt.

Savo skunde teismui verslininkas aiškino, kad beveik 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto Lentvario dvaras varžytinėse galėtų būti parduodamas ne už mažesnę nei 4,4 mln. Lt.

Lentvario dvare L. Pinkevičius yra triukšmingai atšventęs savo vestuves su Asta Valentaite, tačiau pastatu vėliau taip ir nesirūpino, taip užsitraukęs kultūros paveldo darbuotojų nemalonę – teismas jam yra skyręs baudą už netinkamą dvaro ir vandens malūno priežiūrą.

Teismas yra konstatavęs, kad L. Pinkevičius nepašalino nustatytų kultūros paveldo objektų laikymo pažeidimų: užtverti fiziškai pažeistas rūmų tvoros vietas, užsandarinti atviras rūmų langų, durų angas, apšienauti šalia rūmų esančią teritoriją, užsandarinti vandens malūno atvirą lango angą ir pašalinti šalia pastato pamatų esančius menkaverčius krūmus bei atvykti į Kultūros paveldo departamentą faktinių aplinkybių nustatymui.

Verslininkas taip pat ne kartą siekė, kad antstolė sustabdytų vykdomąją bylą ir atidėtų išieškojimą SEB bankui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)